Zenica

FOTO: Održan seminar na temu: “Inovacije u imamsko-muallimskoj misiji u urbanoj sredini”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Održan seminar na temu: “Inovacije u imamsko-muallimskoj misiji u urbanoj sredini” – U organizaciji Uprave za vjerske poslove pri Rijasetu islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, dana 25.04.2019.godine u Kočevskoj džamiji u Zenici , organiziran je edukativni seminar na temu:” Inovacije u imamsko- muallimskoj misiji u urbanoj sredini.

Seminaru su prisustvovali novoizabrani zenički muftija hafiz dr.Mevludin ef. Dizdarević, glavni imam medžlisa Zenica mr. Jakub ef. Salkica, predstavnik uprave za vjerske poslove Bahrudin ef. Čolo, a panelisti seminara su bili hfz. Fahir ef. Arnaut koji je govorio na temu ” Komparacija između rada u seoskoj i gradskoj sredini”, te Ismet ef. Bašić koji je govorio na temu:” Analiza rada i metode za poboljšanje rada u gradskoj sredini”.

Uvodne riječi je uputio glavni imam koji se osvrnuo na važnost ozbiljnosti u imamsko-muallimskoj misiji i uputio čestitku novoizabranom muftiji. Poslije panelista, imamima se obratio predstavnik Uprave Bahrudin ef. Čolo.

Završnim izlaganjem nas je počastio muftija Dizdarević koji se zahvalio na čestitkama i uputio snažnu poruku o jedinstvu islamske zajednice.

Piše: Ismet ef. Bašić
Foto by Hasan Pašalić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno