Zenica

Proučena hafiska dova hafizu Abdulvahidu Jusiću

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Proučena hafiska dova hafizu Abdulvahidu Jusiću – U nedjelju 21. aprila 2019. godine poslije podne-namaza u džamiji „Safija“ džemata Brist, Medžlis Islamske zajednice Zenica, proučena je hafiska dova mladom hafizu Abdulvahidu Jusiću, studentu Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu i Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici.

Kao domaćin svečanosti dobrodošlicu prisutnima uputio je mr. Jakub ef. Salkica, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Zenica.

Protokolarno svaki hafiz je proučio neki odlomak iz Kur’ana, nakon čega su učeni tekbiri. Po završetku najmlađi hafiz, Abdulvahid, je proučio posljednje odlomke iz Kur’ana, te je proučena dova. Dovu je proučio izaslanik muftije zeničkog dr. hfz. Safet ef. Husejnović, koji je ujedno bio i muhaffiz novom hafizu. Pred kraj svečanosti prisutnima se u svojstvu izaslanika reisu-l-uleme u Bosni i Hercegovini obratio mr. hfz. Abdulaziz ef. Drkić, koji je, između ostalog, ukazao na važnost učenja Kur’ana i druženja sa Božijom objavom.

Nakon obraćanja hafiz Abdulaziz je pozvao mladog hafiza i uručio mu diplomu. Svečanost je okončana čestitanjem i uručivanjem poklona mladom hafizu.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno