Zenica

FOTO: Održan mevludski program u džamiji Drivuša

FOTO: Održan mevludski program u džamiji Drivuša – Sinoć je u džamiji Drivuša održan prigodan mevludski program u čast rođenja posljednjeg Božijeg poslanika Muhameda s.a.v.s.

Moderator ovog događaja bio je Džemal ef. Salkić.

Uvodno obračanje pripalo je Ismailu ef. Ibreljiću kao domaćinu ove džamije koji obavlja akšam i jaciju u ovoj džamiji, (džamija u Drivuši još nije džemat , op.a.)

Mevludski dio izveli su imami MIZ Zenica i gosti ( Džemal ef Salkić, Haris ef Tursanović, Tarik ef. Sarajlić, Halid ef. Dizdarević, Ishak Sarajlić, hafiz Husejn ef. Čajlaković , Sinanudin Smriko, Zejd Čajlaković, Samed ef Helvida, Ismail ef Ibreljić, Reuf ef. Ibreljić, Muamer ef Pašalić).

Polaznici mektebske pouke u džamiji Drivuša, koje je pripremio Halid ef Dizdarević koji u džamiji Drivuša obavlja dužnost mualima , izveli su prigodne recitacije i ilahije.

Kratkim ali slatkim obračanjem počastio je sve prisutne hafiz Husejn ef. Čajlaković.

Kao šlag na tortu došao je govor glavnog imama MIZ Zenica mr. Jakub ef. Salkice , koji se u svom govoru o Muhammedu s.a.v. s. osvrnuo i na to da džamija u Drivuši treba da oživi i živi u punom sjaju , da se sa nje čuju ezani , da se u njoj uče djeca i obavljaju ostale vjerske aktivnosti!

Završni zikir predvodio je Ibrahim ef. Babić.

Moramo istači da se program održao u prepunoj džamiji Drivuša!

Za Zenicablog Senahid Hibić

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem

VIDEO: Zenica – Jutro u “čeličnom gradu”

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: