Zenica

Premijer Galijašević sa saradnicima obišao objekte oštećene olujnim vjetrom u Maglaju, Tešnju i Zavidovićima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Delegacija Vlade Zeničko-dobojskog kantona koju je predvodio Miralem Galijašević, premijer Kantona jučer je posjetila općine Maglaj, Tešanj i Zavidoviće u kojima je olujni vjetar nanio velike štete.

U okviru posjete, između ostalog, u Maglaju su posjetili 1. osnovnu školu, u Tešnju O.Š. “Huso Hodžić“ i Ferhat-begovu džamiju a u Zavidovićima Razvojnu agenciju koji su pretrpjeli najveća oštećenja.

Načelnici općina članovima Vlade prezentirali su stepen nastalih šteta.

Vlada Zeničko-dobojskog kantona će se odmah uključiti u prioritetno saniranje školskih objekata kao i krova džamije u Tešnju obezbjeđivanjem sredstava za te namjene.

U općinama su formirane komisije za procjenu šteta. Nakon izvještaja ovih komisija Vlada će donijeti odluke o visini pomoći za sanaciju nastalih šteta.

Osim šteta koje su evidentirane u ove tri općine Zeničko-dobojskog kantona, Kantonalna služba civilne zaštite je dobila dojave i o manjim štetama koje su načinjene na plastenicima i objektima privatnih kuća i u ostalim općinama.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno