Zenica

FOTO: Održan Dan sporta u školi u Vranduku

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas, 31.5.2023.godine, u područnoj školi (PŠ) u Vranduku, koja pripada OŠ „Ćamil Sijarić“ Nemila, održan je Dan sporta, uokviru Svjetskog dana sporta, koji se obilježava od 1993.godine posljednje srijede u maju. Učestvovalo je oko 50-ak djece od predškolskog uzrasta do petog razreda.

U lijepom i sunčanom danu održane su razne sportske discipline, predavanje o zdravlju i zdravoj ishrani, vježbe prilagođene uzrastu djece, zatim takmičenja i inkluzija, jer su bila i djeca sa posebnim potrebama sa ostalom djecom. Sa ovog događaja donosimo i foto galeriju.

Današnji Dan sporta u školi u Vranduku bio je veoma uspješan i promovisao je važnost tjelesne aktivnosti, timskog rada i zdravih životnih navika. Organizatori se nadaju da će ova inicijativa potaknuti učenike na bavljenje sportom i njegovanje zdravog načina života.

Zahvala za organizovanje današnjeg događaja pripada nastavnicima PŠ Vranduk, sindikatu i firmi „Almy“ Zenica.

-Inače, tjelesna i sportska aktivnost djece predškolske i rane školske dobi dio je opšteg odgoja djece.

Djeca predškolske dobi kreću se veći dio dana i već na taj način raznim oblicima kretanja, hodanja, skakanja, penjanja i slično sudjeluju u svakodnevnim tjelesnim aktivnostima.

Osim što je važan za fizički i psihički razvoj djeteta, sport je i način života, a djeca kroz bavljenje sportom od najranije dobi razvijaju spretnost, koordinaciju, samostalnost, odgovornost i koncentraciju.

Pravilna i dozirana tjelesna aktivnost djece ujedno utječe i na zdravstveni status, tj. na jačanje imuniteta i održavanje sveukupnog zdravlja –ističu stručnjaci za ovu oblast u vezi održanog događaja.

E.Imamović

Foto Rasmina Mujičić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno