Ostali sportovi

FOTO: Odlični rezultati zeničkih raftera na otvorenom Kupu Hrvatske

FOTO: Odlični rezultati zeničkih raftera na otvorenom Kupu Hrvatske – Veoma dobra završnica takmičarske sezone u raftingu,

Rafteri Sportsko-rekreativnog kluba „Bosna“ Zenica, proteklog vikenda su gostovali u Hrvatskoj na otvorenom Cupu Hrvatske u raftingu u kategoriji R-4 sa muškom seniorskom ekipom. Takmičenje je održano na rijeci Cetina-Omiš na kome su učešće uzeli 9 ekipa iz Hrvatske i 2.ekipe iz BiH.

U veoma jakoj konkurenciji Srk „Bosna“ iz Zenice je osvojila veoma dobre rezultate po disciplinama u sprintu 3.mjesto , slalomu 6.mjesto i spustu 4. Mjesto što je u ukupnom plasmanu obezbjedilo 4. mjesto na takmičenju.

I pored odgođenih takmičenja u ovoj sezoni zbog niskog vodostaja u Slunju na rijeci Korani (HR), na Tacenu na rijeci Savi i r. Soči zbog poplava u Sloveniji Srk „Bosna Zenica je zadržala odličan rezultat u ukupnom plasmanu u euro kupovma, u kategoriji R6, i završili kao treći na tabeli iza Dajak Nektar kluba Banjaluka (BIH) i Gimpex straža (SLO).

Ovim rafting takmičenjem Srk „Bosna“ uspješno završava takmičarsku sezonu u 2017.godini.

U narednom periodu do početka takmičarske sezone u 2018.godini Srk „Bosna“ će vršiti prezentaciju aktivnosti kluba u školama i
Fakultetima u Zenici i vršiti upis i prijem novih članova u klub.

U 2018.godini planiramo obučiti i osposobiti nove mlađe generacije u svim sportskim vještinama koje se realizuju u klubu kao što su rafting, kajak, ronjenje,alpinizam i planinarenje kako bi Srk „Bosna“ ostvarivala još bolje sportske rezultate, a samim tim bili još spremniji u slučaju vanrednih situacija na spašavanju ljudi i materijalnih dobara.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem

VIDEO: Zenica – Jutro u “čeličnom gradu”

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: