Ostali sportovi

FOTO: Odigrano pojedinačno prvenstvo u šahu Medicinske škole

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas, 23.11.2022. godine, odigrano je Pojedinačno prvenstvo Medicinske škole. Turnir se igrao u prostorijama Medicinske škole, sa početkom u 12,00 sati. Pojedinačno prvenstvo Medicinske škole igralo se po švicarskom sistemu od pet kola. Na turniru je učestvovalo 37 igrača.

Nakon pet odigranih kola, čak dva igrača su imala pet poena iz pet partija i odlučivao je dodatni kriterij. Zbog boljih dodatnih kriterija, prvo mjesto zauzeo je Eman Brka, a drugo mjesto Adna Kos.

Od trećeg do osmog mjesta bili su igrači sa četiri osvojena poena i također je odlučivao dodatni kriterij. Prema tom kriteriju plasman je sljedeći:

Treće mjesto Ahmed Ribo,

četvrto mjesto Nezir Efendić,

peto mjesto Nejra Hercegović,

šesto mjesto Amir Karalić,

sedmo mjesto Davud Pašalić,

osmo mjesto Džan Džider;

Detaljnije rezultate možete pogledati na sljedećem linku: Chess-Results Server Chess-results.com – Pojedinačno prvenstvo Medicinske škole

Organizator je obezbijedio diplome za najbolje plasirane igrače, a oni su ujedno stekli pravo nastupa i na ekipnom prvenstvu gdje će predstavljati svoju Srednju školu.

Direktor turnira bila je Nedžada Čabaravdić-Alispahić, a turnir su uspješno sudili: Vedad Šestić, Goran Trkulja, Dino Marković, Belmir Miskić, Elma Kos i Emrah Pašić ispred Šahovskog kluba „Čelik“ Zenica.

Sljedeće prvenstvo, koje je po dogovoru, je Pojedinačno prvenstvo Prve gimnazije, koje će se održati 24.11.2022. godine (četvrtak) sa početkom u 12,00 sati.

Nakon tri odigrana pojedinačna prvenstva srednjih škola, ukupno je učestvovalo 73 igrača.

E.Imamović

Foto D.Marković



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno