Ostali sportovi

FOTO: Odigrano pojedinačno prvenstvo u šahu KŠC „SVETI PAVAO“

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas, 22.11.2022. godine, održano je Pojedinačno prvenstvo KŠC „Sveti Pavao“. Turnir se igrao u prostorijama KŠC „Sveti Pavao“, sa početkom od 14,40 sati. Pojedinačno prvenstvo KŠC „Sveti Pavao“ igralo se po švicarskom sistemu od pet kola. Na turniru je učestvovalo 12 igrača.

Nakon pet odigranih kola, prvo mjesto zauzeo je Edvin Bešlić sa svih pet osvojenih poena.

Drugo mjesto na turniru zauzeo je Vanja Milošević sa četiri poena. Od trećeg do petog mjesta su bili igrači sa tri osvojena poena i odlučivao je dodatni kriterij. Prema tom kriteriju, plasman je sljedeći:

Treće mjesto Mario Šantić,

četvrto mjesto Armin Omerović,

peto mjesto Darel Hadžić;

Detaljnije rezultate možete pogledati na sljedećem linku: Chess-Results Server Chess-results.com – POJEDINAČNO PRVENSTVO KŠC “SVETI PAVAO”

Organizator je obezbijedio diplome za najbolje plasirane igrače, a oni su ujedno stekli pravo nastupa i na ekipnom prvenstvu gdje će predstavljati svoju Srednju školu.

Direktor turnira bila je Marijana Baković – Mlačo, a turnir su uspješno sudili: Vedad Šestić, Goran Trkulja, Dino Marković, Belmir Miskić ispred Šahovskog kluba „Čelik“ Zenica.

Sljedeće prvenstvo, koje je po dogovoru, je Pojedinačno prvenstvo Medicinske srednje škole, koje će se održati 23.11.2022. godine (srijeda) sa početkom od 12,00 sati.

Nakon dva odigrana pojedinačna prvenstva srednjih škola, ukupno je učestvovalo 37 djece.

E.Imamović

Foto D.Marković

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno