Ostali sportovi

Futsal: Ove subote od 20 sati zenički Neimari u Areni domaćini KMF Vitez u komšijskom derbiju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Predstojećeg vikenda, 26./27.11.2022.godine igraju se utakmice 4.kola Prve futsal lige FBiH, grupa Centar, sezona 2022/2023. Malonogometni klub (MNK) „Neimari“ Zenica ove subote 26.11. su domaćini ekipi KMF „Vitez“ u komšijskom derbiju.

Vitežani imaju skor od dvije pobjede i jedan poraz, a Zeničani skor od dvije pobjede i utakmicu manje.

U prošlom kolu na domaćem terenu Vitez je pobjedio Futsal Team Tešanj sa 3:2, dok su zenički hakleri slavili u gostima kod Usore sa visokih 3:10.

Nominovana službena lica za utakmicu: Prvi sudija Haris Avdić (Sarajevo), drugi sudija Adnan Žgalj (Sarajevo), delegat Elvis Šatrović (Sarajevo).

Povratkom na klupu trenera Mersida Burekovića, zenički Neimari su zadržali okosnicu tima  i najavili  su kandidaturu za Premijer futsal ligu BIH. Iz MNK Neimari najavili su ovu utakmicu, evo dijelova te najave:

-Ovog vikenda nova utakmica naših momaka. Kao što smo već i najavili, u goste nam dolaze naše komšije iz KMF VITEZ. Biće ovo jako kvalitetna, ali i važna utakmica za obje ekipe. Dokaz tome jesu partije ekipe Viteza u prethodna tri kola, gdje su između ostalih pobijedili FT Tešanj u prošlom kolu, ali i jako namučili ekipu Željezničara. Epitet favorita ove utakmice naši protivnici su ipak dodijelili nama, ali nas to nikako ne treba ohrabriti ili nas “navesti” na opuštanje, već naprotiv, dati dodatnu dozu opreznosti i truda kako bismo ostavili bodove u našoj Zenici. Našim momcima želimo puno sreće u pomenutoj utakmici, a Vas pozivamo da dođete i budete nam podrška i naš “šesti igrač” u pohodu na nova tri boda.

Ne smijemo zaboraviti i našu tradiciju koju smo ponovo oživjeli dolaskom našeg Mersida na klupu, a to je predstavljanje naših legendi Zenice od kojih će neko i ove subote biti predstavljen prije početka utakmice, a o kome se radi vidjet ćete aBd u subotu. Zato, dođite u što većem broju. GRADIMO ZAJEDNO -, poručili su iz MNK Neimari.

Prenosimo i dio izjave kapitena Neimara, Seldina Zatagića, date za Zenicainfo.ba:

-Vitez je jako dobra ekipa. Turnirska ekipa, igraju jako dugo skupa. Imaju i oni jako dobar start, pogotovo prošlo kolo su protiv Tešnja imali jako dobar rezultat. Vjerujem da će pokazati snagu i u Zenici. Mislim da uz našu mnogobrojnu publiku, koja je najbolja u državi i koju ujedno pozivam u subotu u Arenu, ostvariti nova tri boda -, optimista je kapiten Seldin Zatagić.

Prema najavama iz stručnog štaba utakmicu protiv Viteza će, zbog povrede, najvjerovatnije propustiti Mahir Karić

Ova derbi utakmica se igra ove subote u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ od 20 sati.

 Parovi 4.kola:

Zenica: MNK Neimari – KMF Vitez

Tešanj: MNK Futsal Team – FK Futsal Željezničar

Žepče: MNK Žepče – MNK Usora

(Slobodna je ekipa MNK Fojnica)

E.Imamović

Foto plakat/arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno