Rekreacija

FOTO: Odigrani susreti grupe D Ramazanske Lige, grupna faza završena

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Odigrani susreti grupe D Ramazanske Lige, grupna faza završena – Konačan spisak putnika u ¼ finale smo čekali nakon utakmica posljednje grupe – grupe D. U ovoj grupi su se našli Gornja Zenica, Kočeva, Gornja Gračanica i Sejmen. Utakmice su počinjale u 23:20 a publika je sa iščekivanjem popunila prostor oko kaveza turskog parka.

Kočeva – G.Gračanica 2:3

Prvu utakmicu su otvorili momci iz ekipa Kočeva i Gornja Gračanica. Tempo je bio prepoznatljivo brz a do vodstva je došla ekipa Kočeve. Slavlje nije dugo trajalo jer je G.Gračanica izjednačila a zatim i povela 1:2. Tako je bilo sve do pred kraj kada je odbrana Kočeve uhvaćena na spavanju za konačnih 1:3.

G.Zenica – Sejmen 4:1

Publika je osjećala da će u ovoj utakmici biti golova a G.Zenica i Sejmen nisu razočarale. Sejmen je poveo fantastičnim šutem sa pola terena uhvativši i odbranu i golmana G.Zenice na spavanju. Ponovno se ekipa koja gubi na početku vraća i dolazi do preokreta, sada je 2:1. Sejmen je pokušavao da iskoristi mnogobrojne šanse ali neuspješno. Sa druge strane G.Zenica ima efikasniji recept večeras pa dolazi do još dva gola i konačnog rezultata 4:1.

G.Zenica – Kočeva 5:1

Naredni susret su momci iz G.Zenice igrali protiv nezgodnog protivnika ekipe Kočeva. Krenulo je dobro za G.Zenicu koji su sa tri gola došli do vodstva od 3:0. Tada Kočeva postiže gol i smanjuje na 3:1 a G.Zenica odgovara i postiže još dva, za konačnih 5:1. Ovom pobjedom G.Zenica je ovjerila kartu za prolaz dalje dok je Kočeva nastavila sa agonijom sa dva poraza.

Sejmen – G.Gračanica 0:1

Pobjeda za bilo koju ekipu u ovom susretu je značila korak ka prolazu dalje. Očekivano gledali smo tvrdu utakmicu gdje su obje ekipe jurišale na golove protivnika ali nisu pri tome ispuštali iz vida ni defanzivne zadatke. Sve što je publika mogla da vidi što se tiče golova je jedan i to za ekipu G.Gračanice za konačnih 0:1. Ovom pobjedom G.Gračanica je došla rame uz rame sa G.Zenicom sa kojom će odmjeriti snage u narednoj utakmici.

G.Gračanica – G.Zenica 1:1

Kao i u grupi C, u pretposljednji susret grupe su došle dvije ekipe sa po dvije pobjede. Konkurencija je jaka u Knock-out fazi sa kojeg god mjesta prođete a u ovoj utakmici ekipe G.Zenice i G.Gračanice su imale priliku da odluče o tome. Prva je zabila ekipa G.Zenice za 0:1 međutim G.Gračanica je uspjela sa ogromnim zalaganjem doći do izjednačenja i ujedno konačnog rezultata 1:1. Uprkos podjeli bodova, prva je ekipa G.Zenice zbog bolje gol razlike

Kočeva – Sejmen 2:6

Posljednji susret večeri nije imao nikakav značaj za tabelu nego se igrao za prestiž. Prilično rano ekipa Sejmena dolazi do vodstva a nakon toga brzo postiže nekoliko golova i već je 0:5 a nakon toga i 0:6. Nakon što je Sejmen pustio “gas”, Kočeva se konsoliduje i postiže dva gola za konačan rezultat 2:6.

Utakmicama Grupe D je kompletirana grupna faza takmičenja. U Knock-Out fazi se sastaju:

Pridražići – Potok

Lokvine – G.Gračanica

Brist – Ensar

G.Zenica – Nur Han

Utakmice se igraju u subotu 2.6.2018. Sa početkom od 23:30. Pratite najnovija dešavanja na oficijelnoj Facebook stranici Džematska liga facebook.com/dzliga, a ukoliko želite pogledati rezultate, tabele, statistiku i sve to na jednom mjestu, javite se Džemki – Messenger botu Džematske lige.

S.T.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno