Rekreacija

FOTO: Kompletirana uzbudljiva grupa C Ramazanske Lige

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Kompletirana uzbudljiva grupa C Ramazanske Lige – Nakon odličnih utakmica grupa A i B, ogromno interesovanje je vladalo za utakmice grupa C i D. Petak navečer je konačno došao a ekipe iz grupe C nisu razočarale pa su ponudile mnogobrojnoj publici mnogo momenata koje neće zaboraviti.

Blatuša – Lokvine 1:2

Prvu utakmicu su igrale ekipe Blatuša i Lokvine. Domaćini na papiru – ekipa Blatuša je povela ali ipak ekipa Lokvine izjednačava rezultat na 1:1. Kada se činilo da će ekipe podijeliti bodove Lokvine ipak uspijevaju uzeti sva tri boda sa konačnim rezultatom 1:2

Nur Han – Donja Vraca 2:0

Narednu utakmicu su igrale ekipe Nur Han i Donja Vraca. Bolji početak je imala ekipa Nur Han koja postiže prvi gol za vodstvo od 1:0. Odličan fudbal u narednom periodu susreta nije donio golove za Donju Vracu. Greške protivnika su momci iz ekipe Nur Han znalački iskoristili i sa još jednim golom došli do svoja prva tri boda rezultatom 2:0.

Nur Han – Blatuša 4:2

Ekipa Blatuše je nakon izgubljene prve utakmice imala imperativ pobjede dok je Nur Han tražio drugu pobjedu i ovjeru u plasman dalje. Kao i u svojoj prethodnoj utakmici, ekipa Nur Han ima bolji početak i dolazi do vodstva od 2:0. Blatuša se uspijeva vratiti sa jednim golom na 2:1 ali Nur Han tada ubacuje u brzinu više i sa još dva gola dolazi na 4:1. Blatuša je uspjela do kraja postići još jedan gol za konačnih 4:2.

Donja Vraca – Lokvine 0:4

Druga utakmica za ekipu Donja Vraca je nosila breme pobjede da bi se izbjegla sudbina ekipe Blatuša koja je iz dvije utakmice osvojila 0 bodova. Protivnik ekipi Donja Vraca je ekipa Lokvine koja sada “lovi” ekipu Nur Han koja ima već dvije pobjede i 6 bodova. Iako se činilo da će ekipa Donja Vraca pružiti značajniji otpor, to se nije desilo pa je ekipa Lokvine došla do uvjerljive pobjede od 4:0.

Lokvine – Nur Han 1:1

Duel dvije prvoplasirane ekipe – Nur Han i Lokvine je bila utakmica večeri koju su svi očekivali. Otvaranje utakmice je specijalnost ekipe Nur Han pa su i u svojoj trećoj utakmici poveli, rezultat je glasio 0:1. Međutim ekipa Lokvine nije dopustila da se Nur Han odvoji pa su postigli izjednačujući gol za 1:1. Ispostavilo se da je ovo bio i konačan rezultat pa su obje ekipe završile grupnu fazu sa istim brojem bodova, ali zbog bolje gol razlike Lokvine zauzimaju prvu poziciju.

Blatuša – Donja Vraca 3:3

Nakon derbija vrha, dolazi na red i derbi začelja. Dvije ekipe koje nisu uspjele da osvoje bodove u svoja prva dva susreta imaju priliku da u međusobnom obračunu zadaju udarac slabijoj ekipi. Posjetioci su imali priliku gledati jako zanimljiv meč a nakon 1:1, ekipa Donja Vraca uspijeva povesti sa 1:2 ali ekipa Blatuše izjednačava sada na 2:2. Do uzbudljivog završetka , obje ekipe su postigle po gol došavši do podjele bodova i konačnog rezultata 3:3.

Tri od četiri grupe su kompletirane i poznati su nam skoro svi učesnici knock-out faze. Ostala su samo još dva mjesta rezervisana za ekipe iz grupe D koje svoju bitku za prolaz počinju u subotu 26.5. od 23:20 na terenu Turski Park. Pratite kao i dosada našu Facebook stranicu Džematska Liga za najnovije vijesti a za pregled svih utakmica tabela kao i statističkih tabela kontaktirajte oficijelnog Messenger bota – Džemku.

S.T.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno