Zenica

FOTO: Obilježavanje rođenja Božijeg Poslanika Muhammeda a.s. u Nemili

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
FOTO: Obilježavanje rođenja Božijeg Poslanika Muhammeda a.s. u Nemili- U sklopu manifestacije “Želja za Resulom” koju organizuje Medžlis Islamske zajednice Zenica, Aktiv nastavnika islamske vjeronauke škole “Ćamil Sijarić” u Nemili osmislio je niz edukativno-odgojnih aktivnosti kojima je cilj jačanje ljubavi prema našem Poslaniku Muhammedu a.s.
Vrijedni učenici i nastavnici islamske vjeronauke su prvo očistili školsko dvorište, naglašavajući tako veliki značaj ekologije u islamu. Aktivnosti čišćenja su upotpunjene i brigom o životinjama, ističući tako humanost kao bitnu odrednicu naše islamske tradicije. I kaligrafija, kao specifična potreba da se iskažu Božje riječi, našla je svoje mjesto u radovima učenika na temu Muhammeda a.s. izloženim u školskim hodnicima.
Da bi ostali vjerni tradiciji, učenici su danas, 12. rebiu-l-evvela, na dan rođenja našeg Poslanika, podijelili halvu i slatkiše. Završne aktivnosti su svojim prisustvom uljepšali, nama dragi gosti, imam Džemata Nemila hadži Ismail ef. Jusufović i komandir Policijske stanice Nemila Salko Plančić, na čemu im se iz škole srdačno zahvaljuju.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno