Kultura

FOTO: Novogodišnji koncert Kamernog simfonijskog orkestra uljepšao večer više stotina Zeničana

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na repertoaru večerašnjeg koncerta za koji se tražila karta više našle su se kompozicije Paganinija, Vivaldija, Tahirija, J. Straussa, G. Bizeta i brojnih drugih skladatelja, a svaka izvedba Kamernog simfonijskog orkestra bila je nagrađena od zeničke publike.

Novogodišnji koncert Kamernog simfonijskog orkestra jedan je od najznačajnijih muzičkih događaja i kulturni brend Zenice, a pažljivim odabirom programa i kvalitetnom pripremom postignut je visok umjetnički nivo i atraktivnost.

Zenica i Sarajevo su jedini gradovi u Bosni i Hercegovini koji imaju 29-godišnju tradiciju novogodišnjih koncerata, a cilj im je tradiciju nastaviti i narednih godina sve dok postoji publika koja voli poslušati “Capriccio”, “Koncert za dva violončela”, “BB rhapsody”, “Carmen Suite”, “Radetzky marsch”, “Second Waltz” i brojne druge kompozicije koje su večeras odsvirane na velikoj sceni Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno