fbpx
Kultura

I nogometaš Adnan Zahirović podržao učlanjenje školaraca u zeničku biblioteku

I nogometaš Adnan Zahirović podržao učlanjenje školaraca u zeničku biblioteku – Gradska biblioteka Zenica (GBZ) pokrenula je krajem prošle godine akciju prikupljanja novca za učlanjenje učenika osnovnih škola, na koju se do sada odazvalo 12 privrednih subjekata te bivši nogometni reprezentativac Adnan Zahirović i ragbijaš, a sada predavač na Medicinskom fakultetu u Zenici Mirza Oruč.

– Došli smo na ideju da pokušamo da osiguramo besplatno učlanjenje za što više školaraca, što je naišlo na dobar odjek te je, mogu reći, postalo i hit u gradu – kazao je direktor Gradske biblioteke Haris Abdagić.

Dodao je da su uz jedan dio učešća i Biblioteke, uspjeli osigurati članarinu za sve prvačiće gradskih osnovnih škola.

Učlanjeno je oko 630 prvačića gradskih škola, ali i još 70-ak najboljih i učenika posebnih kategorija tako da je dosada u akciji učlanjeno 700 učenika.

Direktor Abdagić je najavio akciju i tokom ove godine, te podsjetio da su prošle godine imali oko 4.100 ili više od 1.000 članova nego 2017. godine.

– Nama je članarina značajan prihod, jer vječni deficit novca za nabavku školske lektire, da bi  djecu mogli da uslužimo – naveo je Abdagić.

Godišnja članarina u Centralnom odjeljenju, napominje Abdagić, košta 15, a u preostala četiri gradska odjeljenja 10 KM.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010