Zenica

FOTO: Novo u Penzionerskom domu ZDK – Hotelski smještaj uz socijalnu i zdravstvenu zaštitu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Novo u Penzionerskom domu ZDK – Hotelski smještaj uz socijalnu i zdravstvenu zaštitu – Sa zadovoljstvom Vam predstavljamo novu uslugu u JU „Penzionerski dom sa stacionarom“ Zeničko-dobojskog kantona – uslugu hotelskog smještaja na bazi punog pansiona uz socijalnu i zdravstvenu zaštitu.

Usluga hotelskog smještaja podrazumijeva smještaj u novom adaptiranom apartmanskom dijelu Ustanove, na bazi smještaja u dvokrevetnim sobama sa balkonom. Apartmanski dio, ima opremljenu vlastitu čajnu kuhinju kao i dnevni boravak sa TV opremom. Zajedničke prostorije, hodnici i javni prostor cjelokupnog Doma osigurani su video nadzorom, a u sobama se nalazi SOS poziv koji je direktno povezan sa recepcijom.

Ishrana korisnika smještenih u Domu u skladu je sa utvrđenim normativima i standardima, kao i sa zahtjevima struke, starosne dobi i zdravstvenim stanjem korisnika. Hrana se priprema u vlastitoj kuhinji od svježih namirnica koje se svakodnevno nabavljaju. Za korisnike čija dijagnoza to zahtjeva, organiziran je poseban dijetetski režim ishrane.

U Penzionerskom domu sa stacionarom pružaju se osnovne medicinske usluge i pomoć za što je zaduženo stručno osoblje uz koje je i jednom tjedno osiguran i pregled liječnika opće prakse. Korisnicima je svakodnevno na raspolaganju i usluga fizioterapeuta, koji brine o njihovom zdravlju i fizičkoj spremnosti.

Kako bi se korisnici osjećali zbrinuto, ali i dostojanstveno, svakodnevno im se osiguravaju usluge zdravstvene njege i higijene, te usluge pranja rublja i posteljine.

Radi obezbjeđivanja socijalne sigurnosti i bolje adaptacije na uvjete života u Domu, korisnicima se pružaju usluge socijalnog rada. Usluge socijalnog rada omogućavaju brže i lakše prilagođavanje korisnika uvjetima domskog smještaja i uključivanje u život ustanove, što podrazumijeva organiziranje raznovrsnih aktivnosti i sadržaja koji će zadovoljiti specifične zahtjeve svakog korisnika, a život u ustanovi učiniti sigurnijim i kvalitetnijim.

Korisnicima je na raspolaganju i Dnevni centar za zdravo starenje  u sklopu kojeg se nalazi prostor za provođenje radno-okupacijskih terapija (fotografija, slikanje, crtanje, osnove informatike, kuhanje, dekupaž, izrada nakita, izrada čestitiki, pletenje,…); interna biblioteka sa bogatim fondom knjiga, dnevni boravci sa TV opremom, projektorom i projektnim platnom namijenjeni za filmske večeri ili zajednička gledanja informativnih i zabavnih emisija, mnogi dodatni prostori za druženja, te dvorište za ugodan boravak na otvorenom.

Provođenjem prethodno navedenih aktivnosti i konstantnim poboljšavanjem usluga, nastojimo ostvariti pozitivan učinak i pokazati da pripradnici treće životne dobi itekako mogu dati svoj koristan doprinos, aktivno sudjelovati u društvu bez diskriminacije te uživati u neovisnoj i dobroj kvaliteti života.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno