Zabava

Foto: Novi Mahalac u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zeničko Bosansko narodno pozorište večeras je bilo mjesto prve izvedbe novog “Mahalca” po djelu književnice i novinarke Indire Kučuk Sorguč. “Tako ti je mala moja kad ljubi Mahalac” je spoj humora, sjajne glume, pjesme začinjeno sočnim pričama o ljubavi, ali i kritike aktuelnog društva na sarkastičan, lucidan i duhovit način.

U ulozi Mahalca je mladi Nerman Mahmutović, glumac koji slovi za najboljeg mladog komičara u BiH. Njegova partnerica je Negra Čičić, koja svira, sjajno pjeva, ali i asistira svom partneru u predstavi. Scenografiju i kostimografiju i ovaj put potpisuje Marijela Margeta-Hašimbegović.

– Kao i uvijek dočekani smo u Zenici na pravi način. “Mahalušu” smo igrali petnaest puta pred prepunim BNP, onog starog “Mahalca” nekoliko puta, vjerujem da će i dobar glas o novom “Mahalacu” puniti još bezbroj puta sale u Zenici. Ono što želim naglasiti jeste “odgojenost” zeničke publike, ova publika je odgojenija od sarajevske, sigurna sam da Zenica prednjači u određivanju i osjećaju koliko su glumci i ekipa uložili u neku predstavu. A mi smo napravili jednu ozbiljnu komediju, koja bez ikakvih ustezanja parodira današnju stavrnost, kazala nam je autorica “Mahalca” Indira Kučuk Sorguč.

– See more at: http://www.avaz.ba/clanak/158351/novi-mahalac-odusevio-lucidnom-kritikom-danasnjice#sthash.IbPde7on.dpufStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno