Kultura

FOTO: Novi časopisi „Život“ o Maku Dizdaru i Sarajevskim danima poezije

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Novi časopisa „Život“ o Maku Dizdaru i Sarajevskim danima poezije – Novi brojevi časopisa „Život“ promovirani su u saradnji izdavaća Društva pisaca BiH i Muzeja grada Zenice. Riječ je o avgustovskom broju koji je posvećen velikanu bh književnosti Maku Dizdaru, te broju koji evocira sve vrijedno iz programa posljednjih Sarajevskih dana poezije.

„Život“ su predstavili profesor doktor Almir Bašović, Matija Bošnjak i Adnadin Jašarević.

Promotori su istakli kvalitete novog koncepta časopisa, prevashodno jednostavnu činjenicu da redakcija objavljuje priloge autora iz cijele BiH, te, tokom turneje državom, promovira i distribuira časopis u svim većim gradovima.

U kvalitete spada i objavljivanje prijevoda poezije i proze sa već petnaest jezika, između ostalih, engleskog, persijskog, češkog, njemačkog, što čitaocima otvara prozor u svijet savremene svjetske književnosti.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno