Zenica

FOTO: Novi asfalt i za Gradinu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Zenici se trenutno izvode brojni radovi kojima se nastoji unaprijediti infrastruktura u svakom dijelu grada, o čemu svjedoče i završeni radovi na sanaciji puta za selo Gradina.

Radi se o 841 metru novog asfalta, a radove na sanaciji puta, nakon okončanog otvorenog postupka javne nabavke, izvela je firma “Komgrad-Ze”. Vrijednost projekta iznosi 109.863 KM sa PDV-om.

Okončanjem ovih radova i sanacijom puta, uveliko će biti olakšan svakodnevni život mještana Gradine i dolazak do njihovih domova.

Inače, pored ovih radova u toku su i radovi na izgradnji sportskog igrališta u Mjesnoj zajednici Blatuša. Paralelno sa ovim radovima, u Blatuši se izvode još i radovi na sanaciji platoa i prilaza zgradi u ulici Zije Dizdarevića na broju 30. Nakon okončanog otvorenog postupka javne nabavke, radove izvodi firma “Geo-put” d.o.o. Maglaj, čija vrijednost iznosi 67.670,93 KM.

Od značajnijih radova koji se trenutno realiziraju u centru grada valja izdvojiti i uređenje Londže (urbani-zeleni otok), sanaciju stepeništa na Kamberovića polju, rekonstrukciju odnosno sanaciju ulice Mejdandžik, Štrosmajerove i Gornjozeničke ulice, te početak radova na rekonstrukciji ulice Armije BiH.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno