Kultura

FOTO: Noć Rock’n’Rolla 28. jula na Vranduku

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Noć Rock’n’Rolla 28. jula na Vranduku – Udruženje estradnih umjetnika zeničko-dobojskog kantona (ZDK) i ove godine organizuje u Vranduku „Noć rock’n’roll-a“. Ova, već tradicionalna, osma manifestacija će se održati u Vrandučkoj tvrđavi u petak 29.jula 2017.godine od 18 sati. Ulaz je besplatan.

Tim povodom u ljetnoj bašti Cabaret kluba održana je press konferencija na kojoj su se prisutnim obratili Nisvet Abdulović, predsjednik Udruženja estradnik umjetnika ZDK i menađer ovog projekta, Miralem Redžić, ispred Gradske uprave.služba za društvene djelatnosti, Semir Čolić-Čola, te Saša Domuz, član zeničkog Taxi benda, redovnog učesnika ove manifestacije.

-Dakle, Vranduk će po osmi put biti domaćin ove manifestacije, a riječ je o projektu koji egzistira od 2010. godine i već ima status kultnog događaja na nivou Grada i Kantona, sa velikim brojem posjetilaca.

Kada je pokrenuta ideja o večeri rock’n’rolla u krugu zidina Starog grada Vranduk, mnogi su bili skeptični da će zvuci urbane muzike, uz koju su odrasle generacije i generacije naraštaja zeničkog kraja, odjeknuti srednjovjekovnom tvrđavom. Ipak, 30. jula 2010. godine upornost nekolicine entuzijasta umjetnika u zrelijim godinama, uz podršku njihovih prijatelja se isplatila. Dosadašnjih sedam održanih manifestacija finansirane su, gotovo, u potpunosti vlastitim sredstvima i nekim sponzorima, a nekoliko stotina posjetilaca na Vranduku tih julskih večeri svjedočilo je simboličnom povratku na scenu pomalo zaboravljenih muzičara-, kazao je Nisvet Abdulović.

-Ove godine generalni sponzor manifestacije je Grad Zenica, koji podržava sve projekte iz kulture u Gradu- rekao nam je, ukratko, Miralem Redžić iz Uprave Grada.

Legendarni muzičar Saša Domuz iz Taxi benda kaže da će svirati vlastitu muziku, a da je noć rocka na Vranduku nešto najljepše što se događa u ZDK. Poziva mlade da ne gledaju samo Zvijezde granda, nego da dođu i na Vranduk i da uživaju u najljepšem ambijentu zidina drevne tvrđave, u kojoj na pauzi dopire zvuk ezana sa obližnje džamije Sultan Mehmeda II El Fatiha i sve odiše Bosnom.
Semir Čolić nam je najavio da će ove godine na Vranduku biti izvedena poema o tvrđavi i pjesmu o Noći Rock’n’Rolla na Vranduku u izvedbi Rock-upa po tekstu Nisveta Abdulovića.

Pored nekoliko standardnih rock bendova sa ovih prostora, koji se već tradicionalno, svake godine, predstavljaju na predivnoj vrandučkoj tvrđavi poput TAXI BAND IZ ZENICE, EXTRA 2000 iz TRAVNIKA, u petak bi trebali nastupiti i ROCK-UP, ZE SELEKCIJA, HEY JOE i HAMDIJA ĆUSTOVIĆ, te gost iznenađenja.

Istaknuto je da kroz ove Noći rocka na Vranduku prošlo preko 20 bendova iz 10-ak gradova.
Nabrojat ćemo neke od dosadašnjih učesnika: “EGOIST SHOW BEND ” (Zenica), ROK GRUPA Doma kulture Žepče, “ĆEIF” (Nemila), “KAMENJARI”(Vranduk), “TAXI BEND” (Zenica), “EXTRA 2000” Travnik), “Nina&LowerDose”, “Nemoguće vruće”, a kao specijalni gost Mladen Vojičić-Tifa sa svojim bendom, ZE- SELEKCIJA, specijalni gosti iz Sanskog Mosta rock grupa CARPE DIEM, COVER ART, RED BARON, NIETZSCHE’ S GOD, Mary Jam iz Banja Luke, SFOR iz Tešnja…

Organizatori očekuju veliki broj posjetilaca, koji iz godine u godinu podržavaju cilj ovog događaja, a to je promovisati muzičare i živu svirku u prelijepom ambijentu vrandučke tvrđave.

Tekst i foto
E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno