Nogomet

FOTO: NK Nemila na pripremama na Vlašiću

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U okviru priprema pred novu sezonu novi drugoligaš FBiH, grupa Centar, NK Nemila, jedan dio će održati na Vlašiću gdje će biti odigrana i utakmica sa Rudarom iz Han Bile, ova nedjelja u 18 sati.

Ekipa NK Nemila je juče otputovala na pripreme na kompleks Vlašića sa boravkom u hotelu „Sunce“.

Uslovi koje hotel Sunce pruža za boravak igrača tijekom priprema su izvanredni. Posebna zahvala menadžmentu i osoblju hotela „Sunce“ na dočeku i uslugama koje pružaju, kazali su iz kluba:

– Naš klub nastavlja pripreme na Vlašiću kao gosti izuzetnog menadžmenta i osoblja hotela “Sunce”.

Trener Aidin Mahmutović i naš prijatelj kao  kondicioni trener Sanjin Aldobašić sa svojim pomoćnicima punim kapacitetom treniraju više puta dnevno sa našim momcima.Uslovi koje hotel „Sunce“ pruža za boravak igrača tijekom priprema su izvanredni. Ovom objavom želimo na ovaj način da vas informišemo o aktivnostima i pripremama našeg kluba. Nastavit ćemo sa sličnim objavama kako biste znali informacije o napretku naše ekipe. Sretno momcima na pripremama i nadamo se da će postići sjajne rezultate u nadolazećoj sezoni-, stoji u objavi na oficijelnoj facebook stranici NK Nemila.

 

Inače, prvo mjesto u Kantonalnoj ligi ZDK za sezonu 2022/2023. osvojila je NK Nemila sa 60 bodova, bez poraza, 19 pobjeda, tri remija, gol razlika 81:17 (+64) i tako izborila plasman u Drugu ligu FBiH.

Iz kluba su najavili pripremne i prijateljske utakmice NK Nemila:

16.07. Rudar Han Bila, 22.07. Usora, 29.07. Romari, 05.08. Borac Jelah, 12.08. Bosna Visoko.

 

U međuvremenu, klub su, do prije nekoliko dana, napustili Eldin Suljić, Hasan Husejnović i Emrah Skopljak (poslovne obaveze), saopštili su nam, nedavno, iz kluba.

Prema objavi na stranici kluba klub su pojačali: Hadis Krehmić, Halil Kozlić, Dženis Merdić (mlad i perspektivan golman, a  svoju karijeru gradio je u Mladosti Doboj Kakanj, Kreševo, Rudar Kakanj,  Liješeva, NK Steel City Čelični grad…), Enis Ismić (Enis je svoju karijeru započeo u predpionirima NK Nemila, a donedavno je igrao za NK Fortunu), Adin Bureković (Adin  je prošao kroz sve omladinske selekcije NK Čelik i sada je stigao u redove NK Nemile), Samed Žuna ( Mladi, talentovani igrač koji igra poziciju stopera. Rođen je 23. februara 2004. godine i već je pokazao iznimne sposobnosti na terenu, dolazi iz NK Čelik Zenica)…

Početak priprema novog drugoligaša, kao i novosti iz NK Nemila objavili smo ranije na linku.

E.Imamović

Foto sa NK Nemila



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno