Nogomet

Početak priprema NK Nemila, novog drugoligaša, unaprijeđenje infrastrukture stadiona

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na oficijelnoj facebook stranici NK Nemila, objavili su početak priprema za sezonu 2023/2024, za proteklu  subotu, 8.jula 2023. godine u 18:00 sati na stadionu NK Nemila.

U okviru priprema novi drugoligaš FBiH, grupa Centar, jedan dio će se održati na Vlašiću gdje će biti odigrana utakmica sa Rudarom iz Han Bile.

Inače, prvo mjesto u Kantonalnoj ligi ZDK za sezonu 2022/2023. osvojila je NK Nemila sa 60 bodova, bez poraza, 19 pobjeda, tri remija, gol razlika 81:17 (+64) i tako izborila plasman u Drugu ligu FBiH.

Navedene su pripremne utakmice i raspored prijateljskih utakmica NK Nemila:

16.07. Rudar Han Bila, 22.07. Usora, 29.07. Romari, 05.08. Borac Jelah, 12.08. Bosna Visoko.

U međuvremenu, klub su, do sada, napustili Eldin Suljić, Hasan Husejnović i Emrah Skopljak (poslovne obaveze), saopštili su nam danas iz kluba.

Prema objavi na stranici kluba klub su, do danas, pojačali: Hadis Krehmić, Halil Kozlić, Dženis Merdić (mlad i perspektivan golman, a  svoju karijeru gradio je u Mladosti Doboj Kakanj, Kreševo, Rudar Kakanj,  Liješeva, NK Steel City Čelični grad…), Enis Ismić (Enis je svoju karijeru započeo u predpionirima NK Nemila, a donedavno je igrao za NK Fortunu), Adin Bureković (Adin  je prošao kroz sve omladinske selekcije NK Čelik i sada je stigao u redove NK Nemile).

U toku je jedna od akcija koje će imati u narednom periodu, a radi se na unaprijeđenju infrastrukture.

– Pozivamo sve navijače NK Nemila da se ujedine i zajedno preuzmu akciju uređenja tribina i pomoći u zidanju ograde prupreme stadiona za nadolazeću sezonu. Danas su nam se pridružili na farbanju naši veterani Ibro Imamovic i Džemal Suljić, dajući svoj doprinos klubu.Sada je trenutak da pokažemo svoju strast i predanost klubu. Neka naša ljubav prema NK Nemili postane vidljiva kroz našu akciju.

Zajedno možemo ostvariti velike stvari -, kaže se u apelu iz kluba, NK Nemila.

Klub je odlučio uložiti u poboljšanje svog pomoćnog stadiona, a jedan od načina na koji žele to postići je kupovinom  umjetne trave.

-Želimo stvoriti optimalne uvjete za treninge naših igrača prvenstveno naših mladih fudbalera i omogućiti im da maksimalno razviju svoje vještine. Ova kupovina umjetne trave je samo prvi korak u našem planu modernizacije pomoćnog stadiona. Nadamo se da će i ostali navijači i sponzori prepoznati važnost ovog projekta i pridružiti se inicijativi. Svaka uplata pomoći će nam da postignemo naš cilj. -, kaže se u dijelu saopštenja sa NK Nemila.

Iz NK Nemila kažu da je ovo „NAJVEĆA AKCIJA DO SADA NK NEMILE“ i pozivaju sve ljubitelje nogometa i podržavatelje rada NK Nemila da se pridruže akciji “Kupi i pokloni 1m2 umjetne trave za pomoćni teren NK Nemila”

-NK Nemila je lokalni nogometni klub koji je uvijek bio središte sportskih aktivnosti i okupljanja u našoj zajednici. Nedostatak adekvatnih terena za treninge i utakmice predstavlja izazov za naše igrače.

Kako bismo poboljšali uvjete treninga i stvorili bolje okruženje, pokrećemo ovu akciju.

Cilj nam je kupiti umjetnu travu za pomoćni teren, koja će omogućiti kvalitetnije treninge i utakmice bez obzira na vremenske uvjete. Cijena 1m2 umjetne trave iznosi 75 KM. Svi zainteresirani mogu se pridružiti akciji kupovinom jednog ili više kvadratnih metara umjetne trave -, stoji na kraju poziva iz NK Nemila.

E.Imamović

Foto sa NK Nemila/arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno