Naše

FOTO: Nedjelja, neradni dan, praznik: “Čestitka” u vidu zagađujućih čestica

Tek je prošlo nešto više od 36 sati od posljednjeg skupa ekološki osviještenih Zeničana, njih manje od stotinjak, a naši posjetioci su danas oko podneva uspjeli zabilježiti nove ružne scene iz pogona ArcelorMittala Zenica.

Podsjećamo, Eko forum Zenica se pridružio globalnoj balkanskoj akciji poziva na svjesnost o zagađenju, koja je preksinoć održana u devet balkanskih gradova. Odziv u Zenici je bio ponajmanji, ni stotinu Zeničana (neki će se pravdati kišom i hladnim vremenom) nije došlo i učestvovalo u protestnoj šetnji. O tome smo izvjestili OVDJE.

Nedjelja je, neradni dan (uglavnom) za inspekcije, ali ne i za jednog od najvećih bh. izvoznika, ArcelorMittal Zenica. I dok su emisije So2 i drugih zagađujućih čestica realno niže ugradnjom filtera na nekim postrojenjima, ona prekoputa naselja Tetovo i dalje nemilice ispuštaju sve ono što ne bi trebale, a naši sugrađani uglavnom samo snimaju i nezadovoljstvo izražavaju na društvenim mrežama.

Pogledajte fotografije nastale nekoliko minuta nakon podneva, koje nam je poslala A.D. Građani pogotovo danas, na Dan nezavisnosti, nemaju kome da se žale za ovu “čestitku”.

 

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem