Zenica

VIDEO+FOTO: U organizaciji Eko Foruma – Protestna šetnja i zahtjevi nadležnim

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Protestna šetnja i zahtjevi nadležnim Protestna šetnja u organizaciji Eko Foruma Grada Zenica organizovana je danas u 18:00 na trgu ispred robne kuće Bosna. Nakon čitanja liste zahtjeva, prisutni su se uputili prema zgradi Gradske uprave, kantonalnom tužilaštvu i drugim institucijama koje smatraju odgovrnim za ekološku situaciju.

Osim u Zenici, šetnja je organizovama i u Sarajevu, Beogradu, Prištini, Banja Luci, Skoplju, Podujevu, Prizrenu, Podgorici  i drugim gradovima u regionu.

Čist zrak je osnovno ljudsko pravo i od svih pojedinaca i institucija zahtijevamo neodložno djelovanje kako bi se spriječile nesagledive dugoročne posljedice po zdravlje građanki i građana Balkana.

Nažalost, da li zbog lošeg vremena, da li zbog nezainteresovanosti, vrlo mali broj građana je podržao ovu protestnu šetnju.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno