Ostali sportovi

Dvije nove pobjede zeničkih odbojkašica u osmom kolu Prve lige FBiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dvije nove pobjede zeničkih odbojkašica u osmom kolu Prve lige FBiH – Uokviru 8.kola Prve lige Federacije BIH, grupa Jug i Sjever, zeničke  ženske odbojkaške ekipe zabilježile su dvije vrijedne domaće pobjede. Ovo 8.kolo je prvo kolo iz drugog dijela prvenstva.

Odbojkašice OK Čelik-R ove sezone nastupaju u Prvoj ligi Federacije BIH, grupa Jug i u 8. kolu zabilježile su sjajnu domaću pobjedu od 3:2  nad ekipom SA Volley iz Sarajeva, dok su odbojkašice Željezare Zenica, u Prvoj ligi Federacije BIH, grupa Sjever, ostvarile vrijednu domaću pobjedu od 3:2 protiv favorizovane ekipe ŽOK „Orašje“ Orašje II .

Rezultati po setovima:

OK „Čelik-R“ Zenica – SA Volley Sarajevo 3:2  (25:15, 24:26, 23:25, 25:11, 16:14) – 113:91;

ŽOK“Željezara“ Zenica -ŽOK „Orašje“Orašje II  3:2 (25:10, 19:25, 23:25, 29:27, 17:15) – 113:102;

U derbiju kola odbojkašice OK Čelik-R ostvarile su veliku pobjedu nad liderom na tabeli, od kojih su poražene u prvom kolu i tako im se revanširale za poraz u Sarajevu. Nakon poraza u prošlom kolu, kod kuće, od OK Centar ORT Sarajevo, odbojkašice trenera Ruždije Radončića smogle su snage da ostvare ovu veliku pobjedu i nanesu prvi poraz ekipi SA Volley Sarajevo.

Odbojkašice Čelik-R zabilježile su šestu pobjedu, a imaju i dva poraza, zauzimaju treće mjesto na tabeli sa 17 bodova.

Druga zenička odbojkaška ekipa, ŽOK Željezara Zenica, ostvarila je četvrtu pobjedu, a ima  i četiri poraza, nalaze se na petom mjestu tabele sa 13 bodova. Nakon velike borbe u sali zeničke Gimnazije odbojkašice Željezare pobjedile su favorizovane gošće iz Orašja rezultatom 3:2, a napominjemo da se četvrti set završio na razliku, 29:27.

Naredno, 9.kolo, (2.kolo iz drugog dijela prvenstva) u Prvoj Federalnoj ligi za odbojkašice na programu je, nakon pauze, 23.i 24.februara 2019.godine, prema rasporedu iz OSFBiH.

OK Čelik-R gostuje kod ekipe OK Student u Mostaru, dok je ŽOK Željezara Zenica domaćin ekipi ŽOK Tešanj.

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno