Info

FOTO: Na Metalurško-tehnološkom fakultetu održano takmičenje srednjoškolaca u prezentaciji naučnih tema

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Na Metalurško-tehnološkom fakultetu održano takmičenje srednjoškolaca u prezentaciji naučnih tema – U sklopu aktivnosti Univerziteta u Zenici pod nazivom „Budi student na jedan dan“  jučer je na Metalurško-tehnološkom fakultetu održano takmičenje srednjoškolaca u prezentaciji naučnih tema. Jedan od ciljeva navedenog takmičenja bio je i ukazati na činjenicu da je kvalitet prezentacije značajan faktor koji pomaže da se ode korak dalje ka unapređenju sopstvenih vještina. Bez obzira da li se govori o aktivnostima u toku obrazovanja ili o  profesionalnim zadacima, mladi ljudi se veoma često susreću sa obavezom prezentovanja nekog seminarskog rada, ideje, plana i sl., pri čemu se mora imati na umu da  kvalitetna prezentacija uveliko olakšava komunikaciju i pomaže boljem argumentovanju ideje koja se želi prenijeti prezentacijom.

Na takmičenju su učestvovali učenici Prve gimnazije, Druge gimnazije, Medicinske škole, Srednje tehničke škole i Katoličkog školskog centra „Sveti Pavao“.

Za učenike čije su prezentacije ocijenjene kao najbolje obezbijeđeni su prigodni pokloni i novčane nagrade. Prvo mjesto osvojila je učenica Prve gimnazije, Hana Muslić. Drugo mjesto osvojio je učenik Srednje tehničke škole, Amsal Škaljo, a treće mjesto je osvojio Ajdin Imamović, učenik Medicinske škole.

Tokom dana učenici su imali priliku da posjete učionice i laboratorije Metalurško-tehnološkog fakulteta, te da prisustvuju vježbama koje su za njih pripremili studenti i nastavnici ovog fakulteta.

Organizaciju takmičenja i druženje sa učenicima završnih razreda srednjih škola finansijski su pomogli firma „Pero“d.o.o. Zenica i „Udruženje fizičara u Federaciji BiH“, te im se ovim putem iskreno zahvaljujemo.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno