Info

Premijer ZDK sa predstavnicima Tima za borbu protiv korupcije: nulta tolerancija prema korupciji i kriminalu

cof
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Premijer ZDK sa predstavnicima Tima za borbu protiv korupcije: nulta tolerancija prema korupciji i kriminalu – Premijer Zeničko-dobojskog kantona Mirza Ganić primio je u svom uredu predstavnike vladinog Tima za borbu protiv korupcije – predsjednicu Melihu Omerspahić i člana Nermina Kadribašića, a sastanku je prisustvovao i ministar za pravosuđe i upravu Nebojša Nikolić.

Tim je tokom dvije godine postojanja proveo niz aktivnosti na prevenciji i izgradnji sistema prevencije korupcije, koji podrazumijeva izradu akcionih planova, operativnih planova i planova integriteta. Također, u fokusu je bila i uspostava koordinirajućeg sistema sa svim institucijama u provođenju ovih strateških dokumenata, a održan je i niz radionica i panel-diskusija s ciljem upoznavanja različitih društvenih grupa sa osnovnim pojmovima i vrstama korupcije, društvenim uzrocima i posljedicama ove pojave.

“Zeničko-dobojski kanton treba efikasne institucije u kojima rade kompetentni ljudi, treba biti sigurno područje sa niskom stopom kriminaliteta, područje konkurentne privrede, kvalitetnog zdravstva i boljeg obrazovanja. Na putu ka tim ciljevima neophodno je svesti kriminal i korupciju na najnižu razinu. Zbog toga podržavam intenziviranje rada Tima Vlade ZDK za borbu protiv korupcije u skladu sa usvojenim strateškim dokumentima”, kazao je premijer Ganić.

Press služba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno