Zenica

FOTO: Moto mrazovi obradovali štićenike Dječijeg doma “Dom porodica” Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Moto mrazovi obradovali štićenike Dječijeg doma “Dom porodica” Zenica – Članovi zeničkog moto kluba Condor obučeni kao Djedovi Mrazovi na motociklima obradovali su u nedjelju ujutro štićenike Dječijeg doma Dom porodica iz Zenice, javlja Anadolu Agency (AA).

Zenički “Moto mrazovi” okupili su se sa motociklima na Trgu Alije Izetbegovića u Zenici, nakon čega su prodefilovali ulicama Zenice te nastavili do Dječijeg doma “Dom porodica” gdje su ih dočekali štićenici ovog doma.

Sredstva za paketiće skupljali su sami uz pomoć građana Zenice koji su imali priliku da doniraju novac kako bi se obezbijedili paketići u svojevrsnoj tradicionalnoj akciji koja traje već 12 godina.

Mevsudin Imamović, osnivač kluba Condor, rekao je kako će se ova tradicija nastaviti sve dok ovaj zenički klub postoji.

“Ovo je naša tradicija koja traje već 12 godina. Koliko god bude postojao ovaj klub, postojat će i ova tradicija. Bez građana, koji su svojim donacijama nama omogućili da nabavimo ove paketiće, ništa se ne bi moglo napraviti. Ovo je tradicija koja se nikada neće prekinuti. Svima nama treba dobrih djela. Imamo svi neka odricanja, naši članovi su bili cijeli dan do večernjih sati na trgu ovdje, prikupljali donacije, pakovali paketiće, ali zadovoljstvo duše kada se ovi paketi uruče je nemjerljivo. Po uzoru na nas su i drugi građani, ali i motoklubovi, pokrenuli neke akcije. Ovo svakako nije jedina akcija koju mi radimo, i bit će ih još mnogo, a ove stvari zaista nemaju cijene. Bajkeri imaju dušu, a često smo na lošem glasu i tu famu o predrasudama upravo mi razbijamo ovakvim akcijama”, rekao je Imamović.

Draženka Subašić, direktorica Dječijeg doma “Dom porodica” Zenica rekla je kako ovakve akcije pomažu da djeca imaju što ugodniji boravak u domu.

“Ovaj nam je mjesec zaista jako lijep, mnogo građana Zenice i BiH su uveseljavali našu djecu. Ovaj događaj nam je ipak jako drag, jer je ovo tradicija. Djeca vrlo rado dočekuju bajkere i podijelit ćemo ovu radost zajedno. Ja im se mnogo zahvaljujem i molim ih da ovu tradiciju nastave. Mi imamo 103 štićenika i taj broj je nažalost u porastu. U ovim prazničnim danima želimo da pružimo ruku jedni drugima. Mi svakako nastojimo da na razne načine uveselimo našu djecu i da im boravak ovdje učinimo što zanimljivijim, a ovakve akcije nam pomažu u tome”, rekla je Subašić.

Robert Mijač, predsjednik MC Condor rekao je kako su se svi članovi ovog kluba promijenili od prve ovakve akcije.

“Ovo je jednostavno naša tradicija zbog koje smo i mi bolji ljudi i bolje se osjećamo. Naš jedini cilj je usrećiti ovu djecu i od prve godine nas je taj osjećaj promijenio, zato nastavljamo da radimo ove akcije”, rekao je Mijač.

Nakon što su obučeni kao Djedovi Mrazovi na motociklima pristigli pred zgradu Dječijeg doma Dom porodica, motoristi zeničkog kluba Condor podijelili su paketiće štićenicima koji su im se kratkom priredbom odužili za akciju koju su motoristi organizovali za njih. Ove godine zenički “Moto mrazovi” uručili su preko 100 paketića štićenicima Dječijeg doma “Dom porodica”.

Anadolija



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno