Zenica

Cabaret Winter Fest: U nedjelju do sada neviđena izložba u Zenici profesionalnih fotografija velikih formata

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Cabaret Winter Fest: U nedjelju do sada neviđena izložba u Zenici profesionalnih fotografija velikih formata – U nedjelju, 23.12.2018. u okviru zimskog festivala “Cabaret Winter Fest” u Zenici koji je jedini nekomercijalni festival u regionu, a kojeg organizuju braća Petrović, Ivan i Andrija, održat će se četvrta izložba po selekciji Milenka Šećerovića, inače selektora festivala za izložbe i umjetničku fotografiju.
Izložba pod nazivom ” Harmony of diversity” je u Cabaret clubu, koji se nalazi u zgradi Bosanskog narodnog pozorište Zenica sa početkom od 19:30, a grad i organizatori će ugostiti umjetnika iz Frankfurta, Hari Maslića.
“Ovo je jedna od profesionalnijih i zahtjevnijih izložbi fotografija velikih formata koje rjetko imamo priliku da vidimo kod nas. Budući da je ovo naš peti, jubilarni festival, željeli smo građanima prirediti upravo nešto drugačije nego prethodnih godina. Upravo ova četvrta izložba, koliko ih imamo na ovom festivalu će biti posebna. A Cabaret Winter Fest je za sve ljubitelje umjetničke fotografije to organizovao. Ponosni smo što jedan ovakav umjetnik dolazi u naš grad”- istakli su Petrovići
Rodjen u Bosni i Hercegovini, sa prebivalistem u Njemačkoj. S umjetnošću je vezan od ranog djetinjstva, a te snove realizuje danas kao menadžer umjetničkog brenda MerisCon Art and Design (www.meriscon.com). Njegovo umjetničko stvaralaštvo je protkano kroz slikarstvo i kroz fotografiju.

Hari Maslić pripada onoj grupi kreativnih fotografa-umjetnika koji su skloni da orkestriraju i koreografiraju strukturu fotografije kako bi realizirali jednu kreativnu ideju ili poruku; u slučaju ovog umjetnika to je sam život, ili još bolje rečeno to je najljepši dio života – to je mladost. U beskrajnom proticanju momenata, Hari Maslić je za koreografiju svojih slika odabrao momente mladosti ljudskog života; u režiranim fotografijama vidi se ljubav i posvećenost autora za njegovu ideju kao i njegova očaranost mladalačkom radošću, bezbrižnošću i osmijehom. Postavši emocionalno povezan sa subjektom, Hariju Masliću je uspjelo da stvori ideje koje mu pomažu da uhvati pravu bit svog subjekta. Mladost – grupe vedrih i nasmijanih djevojaka i mladića u koreografisanim fotografijama – ne samo da prenosi snažne emocije na posmatrača nego svojom izvorskom svježinom, razigranošću i čistoćom provocira u njemu poistovjećivanje i sjećanje na vlastitu mladost; u bilo koje okruženje da autor ove krasne Izložbe stavi svoj idejni subjekt –priroda ili sterilni objekti istorijske prošlosti ili sadašnjosti – on okruženju u koji je stavljen daje novo značenje, novi sadržaj, novu priču.

Osim klasičnih fotografskih pravaca intenzivno radi i realizuje sotinge sa modelima, koji su često bili na coverima poznatih svjetskih magazina.

Harijeva djela i aktivnosti mozete pratiti na: portalu MerisCon



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno