Info

FOTO: Mostovi Prijateljstva – posjeta Bratuncu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Mostovi Prijateljstva – posjeta Bratuncu – Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica danas (05.04), je realizovala posjetu Bratuncu i za povratnike u saradnji sa BZK Preporod Bratunac organizovala u Domu kulture Bratunac kulturno-umjetnički program u kojem su učestvovali članovi KUD Plamen-Pehare, Art kuće sevdaha Zenica, interpretatori sevdalinki Omer Kadrić i Hajrudin Halać.

Posebno je zadovoljstvo što je naš prijedlog o organizaciji ove posjete podržao i ambasador Republike Turske Haldun Koç koji je i svojim dolaskom na manifestaciju u Bratunac dao veliku podršku.

Na manifestaciji su bili prisutni i ministar za izbjeglice i raseljena lica FBiH Edin Ramić koji je u proteklom periodu podržavao naš projekt kao i potpredsjednik manjeg BiH entiteta Ramiz Salkić koji je bio odličan domaćin zajedno sa svojim saradnicima visokoj delegaciji iz Republike Turske kao i delegaciji od 30 članova Mostova Prijateljstva iz Zenice.

Tokom manifestacije smo podijelili skromne poklone za veliki broj djece koja su bila prisutna u Domu kulture.

Poslije realizovane članovi Mostova Prijateljstva su posjetili i memorijalni centar Potočari gdje su odali počast i proučili fatihu šehidima Srebrenice, Bratunca i drugih gradova Podrinja. Posjeta općini Bratunac je bila naša 14 posjeta povratničkim naseljima.

Partneri projekta su fondacija HIFS i udruženje Balmed. Konstatnu podršku našem projektu pruža i društveno odgovorna kompanija AS.

Projekt posjete povratničkim naseljima ćemo nastaviti i uporno raditi na obnovi mostova prijateljstva u BiH. Povratnici su heroji BiH, oni su garant opstanka BiH, jer oni svojim održivim povratkom na najbolji način pokazuju kako se voli svoj dom, svoja domovina.

Press služba Mostova Prijateljstva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno