Info

Treći konvoj pomoći “BiH za Siriju” stigao na tursko – sirijsku granicu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Treći konvoj humanitarne pomoći „BiH za Siriju“ od 16 šlepera domaće nevladine humanitarne organizacije MFS-EMMAUS, danas je stigao ispred logističkog centra turske organizacije IHH. Donacija se sastoji od 340 t brašna,  22.000 litara ulja i  8 paleta dječijih pelena.

Nekoliko uposlenika MFS – EMMAUS-a, direktor Hamzalija Okanović, zatim Nisvet Mujanović šef kabineta Ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica FBiH, predstavnici “Fondacije Muharem Berbić”, te koordinatori za društvene brige Medžlisa Islamske zajednice Brčko, Gradačac i Srebrenik već nekoliko dana borave na tursko-sirijskoj granici u gradu Reyhanlı.

“Ovo je bila prilika da svojim očima vidimo tugu i žalost ljudi iz Sirije, što nas motivira da ponovo učestvujemo u ovoj humanitarnoj akciji. Želim se zahvaliti svima koji su na bilo koji način uzeli učešće u ovom projektu”, izjavio je Nisvet Mujanović šef kabineta Ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica FBiH.

Delegacija je posjetila pekare u kojima se pripremaju lepine za izbjeglice u kampovima, bolnicu sa ranjenicima, izbjegličko šatorsko naselje, domove za jetime, a u narednim danima će pomagati u istovaru pristigle humanitarne pomoći.

«Potreseni smo činjenicom da u gradu Rayhanlı koji inače ima  90 hiljada stanovnika, ima 120 hiljada sirijskih izbjeglica, a među njima je jako veliki broj djece koja nemaju oba roditelja. Žive u jako lošim uslovima u šatorima, bez struje i vode, adekvatne obuće i odjeće. U njihovim očima možete pročitati tužnu priču i traumu koju su doživjeli u strahu pod granatama koje još uvijek padaju i uništavaju njihovu domovinu. Ova pomoć i riječi utjehe koje ćemo im pružiti neće izbrisati sav bol koji se krije u njihovoj duši ali će bar izmamiti osmijeh na njihovim malim licima», kazao je direktor Okanović.

Ovom prilikom zahvaljujemo se Muftijstvu tuzlanskom, Vladi TK i Ministarstvu izbjeglih i raseljenih lica FBiH, koji su najvećim dijelom podržali ovaj konvoj pomoći. Treći po redu konvoj pomoći MFS-EMMAUS-a sa 16 šlepera brašna krenuo je 30. marta, a organiziran je nakon velikog odziva i solidarnosti građana BiH sa narodom Sirije.

MFS – EMMAUS se zahvaljuje svima koji su dali donacije i omogućili da i ovaj do sada najveći konvoj pomoći krene put Sirije.

Akcija za pomoć Sirijskom narodu trajat će tokom cijele 2017. godine tako da svi oni koji žele a do sada još nisu dali svoje priloge mogu to učiniti na sljedeći način.

Donacije u vidu novca mogu se uplatiti na račune:
Intesa Sanpaolo Banka
1542001100085746
Devizni račun:
SWIFT: UPBKBA 22
IBAN: BA39 1542 0011 0008 5746
Uni Credit Banka
3383002250449586
Devizni račun:
SWIFT: UNCRBA22
IBAN: BA39 3389104805723482

Novac se može uplatiti i putem Pay Pala direktno na adresu: [email protected]
Zainteresirani mogu pomoći i pozivom na humanitarni broj 090 291 093 (pozivi iz BH Telecom mreže – cijena poziva 2 KM + PDV).
Pored novca, možete donirati brašno i pelene.

Vaše donacije  možete dostaviti svakim radnim danom od 7.00 -15.00h, u prostorije MFS-EMMAUS-a na adresu: Duje bb Klokotnica, Doboj Istok 74207.

Ukoliko se radi o većim količinama brašna pozovite nas i mi ćemo obezbijediti prijevoz. Više informacija možete dobiti pozivom na broj: +387 35 726-690; e-mail: [email protected]
Pozivamo sve ljude dobre volje, udruženja, formalne i neformalne organizacije, firme i institucije, da se pridruže ovoj humanoj akciji i pomognu koliko im to mogućnosti dozvoljavaju.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno