Info

Muftija posjetio Ferhat – pašinu džamiju u Žepču nakon udara groma

Muftija posjetio Ferhat - pašinu džamiju u Žepču nakon udara groma
Muftija posjetio Ferhat - pašinu džamiju u Žepču nakon udara groma
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Muftija posjetio Ferhat – pašinu džamiju u Žepču nakon udara groma – U utorak 04. aprila 2017. godine Žepče je u popodnevnim satima pogodilo olujno nevrijeme praćeno jakom kišom i mjestimičnim gradom. Uslijed jake grmljavine, grom je udario u munaru na Ferhat-pašinoj džamiji u Žepču.

Tim povodom, u srijedu 05. aprila 2017. godine muftija zenički doc. dr. Ejub ef. Dautović posjetio je Medžlis Islamske zajednice Žepče.
Glavni imam Izet ef. Efendić muftiju je upoznao sa štetom na džamiji i zgradi Medžlisa koju je prouzrokovao udar groma.

Glavni imam istakao je da je pričinjena veća materijalna šteta na džamiji i zgradi Medžlisa IZ Žepče, da su uništene instalacije, rashladni uređaji, video nadzor, nekoliko računara i pumpe na grijanju objekta, u ukupnoj vrijednosti oko 15.000 KM.

Muftija zenički izrazio je nadu da će uz pomoć institucija Islamske zajednice i dobrih ljudi oštećenja na Ferhat-pašnoj džamiji i zgradi Medžlisa IZ Žepče biti sanirana u što kraćem vremenskom roku.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno