Ostali sportovi

FOTO: Mladi zenički ragbijaši na turniru u Cavtatu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Mladi zenički ragbijaši gosti na turniru u Cavtatu – Ragbi klub Invictus iz Dubrovnika bio je domaćin turnira za mlade u Cavtatu kojim je i otvorena ova sezona za najmlađe ragbijaše. Ragbi klub Čelik nastupio je sa četiri kategorije takmičara na ovom turniru i to sa U6, U8, U10 i U12. Na turniru su još nastupili Ragbi klub Makarska Rivijera i Ragbi klub Nada iz Splita.

Ovaj turnir je ujedno i prva proba za nove selekcije koje su svi timovi izveli na teren. Izvanredno druženje, prijateljstvo, fer i korektno sportsko natjecanje trajalo je cijeli dan, a gledaoci su mogli uživati u “majstorijama” najmlađih ragbijaša.

Ragbi klubu Invictus želimo se zahvaliti na izvanrednom gostoprimstvu i želimo im puno sportskog uspjeha. Ovaj turnir bio je odlican uvod u predstojeću sezonu kada se očekuju turniri u Makarskoj, Splitu, Zagrebu, Beogradu a naravno šlag na proljetni dio sezone biti će 2. Kids Rugby Fest u Zenici.

Niti prelazak 500 km u jednom danu nisu mogli pokolebati mlade ragbijaše da uživaju u igranju sa ovalnom loptom. Ragbi klub Čelik je nastupio sa više od 50 takmičara u svim navedenim kategorijama.

Ostale fotografije u Facebook galeriji na LINKU

 

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno