Košarka

FOTO: Minimalan poraz košarkašica Čelika u Areni od starog rivala, sarajevskog Play Offa

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U utakmici 10. kola bh. košarkaške lige za sezonu 2021/2022, košarkašice Čelika su bile večeras domaćini ekipi ŽKK Play Off iz Sarajeva. Gradska Arena „Husejin Smajlović“ u Zenici, početak u 20 sati, pred oko 250 gledalaca.

U susretu starih rivala, ali sa podmlađenim sastavima, više sreće u samom finišu utakmice imale su gošće iz Sarajeva, košarkašice Play Offa, te su ostvarile minimalnu pobjedu u jednoj sjajnoj uakmici.

Konačan rezultat i rezultati po četvrtinama:

Rezultat: KŽK Čelik – ŽKK Play Off  78:79  (14:19), (21:17), (26:11), (17:32);

Utakmicu u Zenici su sudili: prvi sudija Luka Brekalo, sudije Ivan Jurić i Ivan Tolić, a delegat Miodrag Vujović.

Sastav ekipe Čelika, poeni, najviše skokova:

Dalila Bilić 9, Adna Omerdić 17, Ajla Selimović (cap) 18, Almedina Ahmić 17, Suana Bašić 13, Džejlana Indžić 4, Anida Čaušević, Emira Šehić, Emana Pašalić, Martina Popović, Ema Mačkić, Ajna Zukić; (Trener Armel  Mujaković);

Najefikasnije u domaćoj ekipi Čelika bile su kapiten Ajla Selimović sa 18, Adna Omerdić i Almedina Ahmić po 17, te Suana Bašić 13 poena;

U ekipi Play Off najefikasnije su bile Nikolina Džebo 27, Azra Nikšić 17 i Sara Pašić 14 poena;

Košarkašice Čelika pred ovu utakmicu su imale bilans od šest pobjeda i dva poraza, 14 bodova i četvrto mjesto na tabeli. Ekipa Play Offa bila je na omjeru od sedam pobjeda i jedan poraz, 15 bodova, drugo mjesto na tabeli.

Tok utakmice:

U prvim minutama ekipe se smjenjuju u vođstvu, ali u finišu gošče iz Sarajeva rješavaju prvu četvrtinu sa 14:19. Drugu četvrtinu damaće košarkašice otvaraju serijom od 9:0 i rezultat je preokrenut u korist Čelika, 23:19. Rezultat druge četvrtine je 21:17 za domaće i rezultat na poluvremenu je jedan poen prednosti za Play Off (35:36). U prvih nekoliko minuta treće četvrtine domaće su u seriji od 9:0 i imaju najveću prednost na utakmici od 11 poena (51:40), od rezultata 42:40 do rezultata 51:40. Do kraja treće četvrtine domaće košarkašice povećavaju prednost na 14 poena (61:47) i to je rezultat nakon treće četvrtine.

Sredinom posljednje četvrtine gošće prave veliku seriju od 0:10 i preokreću rezultat na 65:66. U narednim minutama ekipe se smjenjuju u vođstvu, a domaće imaju stalno vođstvo u zadnje dvije minute, koje je iznosilo i četiri poena (78:74). Na 35 sekundi do kraja utakmice gostujući trener, po prvi put večeras, uvodi Melihu Čolpu, koja pogađa brzu trojku na 33 sekunde do kraja i vođstvo Čelika je minimalno, 78:77. Nakon toga domaće promašuju dva slobodna bacanja, a gošća iz Sarajeva, Zerina Alispahić pogađa dva slobodna bacanja za konačan rezultat 78:79 u korist Play Offa, spretno i sretno.

Čestitke igračicama Čelika i treneru Armelu Mujakoviću na odličnoj igri i sjajnoj utakmici protiv favorizovanih gošći u kojoj nastupa bh. reprezentativka, Nikolina Džebo, oko koje se sve vrtilo i na ovoj utakmici i koja je najzaslužnija za ovu pobjedu Play Offa.

Gošće na današnjoj utakmici su bile članice svih omladinskih selecija KŽK Čelik, kojima su uručeni klupski kalendari i paketići.

Košarkašicama Čelika ovo je treći poraz u prvenstvu uz šest pobjeda. Košarkašice Play Offa imaju omjer u pobjedama i porazima od 8/1.

U narednom 11.kolu, posljednje kolo u polusezoni, košarkašice Čelika su slobodne.

Tekst E.Imamović

Foto E.Imamović i Jasmin Hadžić Blicko



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno