Zenica

Foto: Milionska turska donacija za KBZ

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Milionska turska donacija za KBZ – Danas je u Službi za ženske bolesti,perinatologiju i neonatologiju Kantonalne bolnice Zenica priređena svečana ceremonija otvaranja novopremljene Službe. Odgovarajući protokol o donaciji Kantonalnoj bolnici potpisan je između ZDK, Grada Zenice, turske općine Kartepe i kompanije Howon Otomotiv. Vrijednost donirane opreme je oko 490 hiljada eura.

Korejsko-turska kompanija Howon Otomotiv, na inicijativu turske općine Kartepe potpuno je opremila Službu za ženske bolesti, perinatologiju i neonatologiju Kantonalne bolnice Zenica, donacijom čija je vrijednost procijenjena na oko milion KM, a čije svečano uručenje obavljeno danas popodne.

Nabavljena je potpuno nova oprema od CT i ultrazvučnih aparata, bolničkih kreveta sa elektronskim komandama, porođajnih, operacionih stolova, ormara. Čak 52 stavke sa nekoliko stotina komada opreme stigli su tokom vikenda,uz dijagnostičke uređaje i popratnu opremu.
Na ceremoniji upriličenoj na Porođajnom odjelu, govorili su v.d. direktora Kantonalne bolnice Zenica Rasim Skomorac, gradonačelnik Zenice Husejin Smajlović, premijer ZDK Miralem Galijašević.

Sa turske strane, o realizaciji donacije govorili su direktor kompanije Howon Otomotiv Džem Kurtis , načelnik turske općine Kartepe Husein Uzulmez, te turski ambasador u BiH Džihad Erginaj. Svim učesnicima ovog projekta uručene su prigodne zahvalnice i priznanja.

 

Više na

Posted by Zenicablog on 25. Januar 2016

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno