Naše

FOTO: Ljepša strana Zenice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na preporuku stalnog čitatelja i vjernog pratitelja Zenicabloga, objavljujemo foto galeriju nekoliko lokacija u centru Zenice, koje su ovih dana zasjale u punom sjaju.

Uprkos problemima u naplati usluga i realizaciji ugovora koje zenička ALBA ima sa nadležnim službama Gradske uprave, dio “posla” koji je ranije dogovoren redovno se servisira, pa se tako, svako “malo” možemo pohvaliti sjajnim izgledom kružnih tokova, cvijetnjaka i uređenih zelenih površina u Gradu.

To potvrđuju i komentari posjetilaca Zenice iz drugih gradova i država, koji su nerijetko pozitivno iznenađeni kako izgledaju određene površine u našem gradu.

Sve to može nas navesti samo na jedna zaključak – da volje, spremnosti, znanja i resursa ima, ali da ljepota – košta i kako je red, treba je i platiti. Nadamo se da će komunalci i Gradska uprava konačno naći zajednički jezik i da se ubuduće neće dešavati ružne situacije kao što su bile sa stadionom Bilino polje i ovih dana sa odvozom javnog komunalnog otpada.

Nažalost, ni do ovog trena niko iz Gradske uprave nije javno progovorio zašto više od četiri mjeseca (dakle, od 31.12.2022.) ne ispunjavaju svoje obaveze i ne postignu dogovor o čišćenju, pranju i servisiranju čistoće na javnim površinama u Zenici.

Nezvanično iz Gradske uprave smo saznali da je sastanak na tu temu, nakon našeg prethodnog članka NA OVOM LINKU  održali sa nadležnim iz ALBE, ali da je više interesa pokazano prema tome odakle Zenicablogu informacije o (ne)postizanju dogovora i elementima koji su sporni u tome, nego zašto nam je Grad prljav.

Kako su se uvjerili pojedini učesnici razgovora s obje strane, nama nije problem da saznamo i šta se razgovaralo na pauzama za cigarete, ali ponavljamo – interes građana, Grada i nas kao gradskog portala je samo jedan – da imamo čist grad i nikakav novac  ni pokušaji da se ućutkamo neće pomoći da zaustavimo prenošenje ružnih, ali i lijepih slika našeg Grada.

Mi objavljujemo fotografije, a onaj ko želi vjerovati političarima i činovnicima više nego svojim očima, neka ne posjećuje Zenicablog 🙂

Pogledajte divnu galeriju divnih dijelova našeg centra, a u glavnoj ulozi su tulipani.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno