Naše

FOTO: Kritika sugrađanina – Zbog čega bušenje novog asfalta i česti prekidi u vodosnadbjevanju u dijelu Sarajevske ulice?

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U nastavku prenosimo jedno od pisama naših sugrađana, koje smo ovih dana zaprimili u inbox Zenicabloga. Uputili smo pitanja nadležnim i čekamo odgovor – po dobijanju odgovora, biće objavljen kao i upit, u cijelosti. – Slijedi upit našeg sugrađanina, prenesen bez korekcija.

Poštovana redakcijo ZB. Obraćam Vam se molbom da pokušate provjeriti informaciju zašto se u ulici Sarajevska na Mokušnicama uz GGM već 7,8 puta rade bušenja na skoro istom mjestu ili u par metara razlike. Žalosno je što se asfalt koji je u odličnom stanju sve više i više narušava i kvari. Sve radove radi JP VIK,a veoma su “brzi” za popravak istih rupa,po nekoliko sedmica iste stoje!

Druga žalosna stvar je što zgrade u blizini šturo ili nikako ne dobiju obavještenje o nestanku vode po 4,5 sati i to od jutra a znate da mala djeca i stariji trebaju vodu stalno. Svaki put radove prati prljava voda po nekoliko sati, postavlja se pitanja šta mi to pije, sedam bušenja u kratkom periodu je previše. Bolje bi bilo ovom JP da umjesto što daju obavještenja o urednom snabdijevanju vodom grada Zenice daju informaciju gdje će biti redukcija vode. Obraćao sam se mailom direktoru po sličnom pitanju nikad odgovora nisam dobio, nalijepe papir na neprikladno mjesto i ako vidiš papir sretan si ako ne dočekate te prljava voda nekoliko narednih sati jer se nisi pripremio,jedan veliki minus ovom preduzeću obzirom da kad je poskupljenje u pitanju odmah su ažurni i sa argumentima su se potkivali kad treba bušiti asfalt na 7 mjesta u 20 metara opet su tu ali na štetu prolaznika i automobila koji se istim putem voze. Da ne bude da sam ovo pisao  stranački prije izbora šaljem slike i dokaze.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno