Naše

FOTO: Inspekcija naložila rušenje zida ispred gradonačelnikove kuće, Kasumović tvrdi da je inicijativa njegova, ali ne i zid

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
-Nadam se skorom uklanjanju zida ispred moje kuće, ali bez pokušaja jeftinih političkih poena, objavljeno je danas na oficijelnoj Facebook stranici, gradonačelnika Zenice, Fuada Kasumovića. Podsjećamo, radi se o zidu kojim je “omeđen” privatni posjed gradonačelnika, a na kojem se na osnovu dostupnih fotografija vidi  i metalno-žićana ograda kojom je ograđen voćnjak ispred kuće.
Sredinom prošle godine, u junu 2021. gradonačelnik je izdao zvanično saopćenje čiji dio prenosimo – “Posljednje #upozorenje i poziv MUP-u ZDK da rade svoj posao i zaštite građane! Ponovo su na mojoj ogradi osvanule prijeteće poruke. Napominjem, Fuad Kasumović, kao građanin, i njegova porodica nisu u upravnim ili bilo kakvim strukturama NK Čelik. Cijelo saopćenje prenio je i Zenicablog, uz gradonačelnikov naslov – AKO NE REAGUJE MUP, BRANIĆU SE ORUŽJEM, 6. juna 2021.  Zanimljivo je da je ograda porodičnog doma, koju su “napadali” Robijaši i nepoznate osobe, sad više nema veze sa gradonačelnikom.
-Radi potpunog i pravovremenog informisanja javnosti, ovim putem želim kazati da je u proteklom periodu zabilježeno nekoliko pokušaja napada na moju kuću i imovinu, ali i ispisivanja uvredljivih poruka na zidu koji se nalazi do puta M-17 zbog čega je intervenisala i policija.
Punih 16 mjeseci kasnije, Zid više nije porodični, ali stres je nastavljen.
– Obratio sam se Federalnoj upravi za inspekcijske poslove da se sporni zid, kojeg su inače nelegalno i izgradile “Autoceste FBiH”, ukloni. Naime, subjekt nadzora JP “Autoceste FBiH”, kao investitori, izvršili su izgradnju armiranog betonskog zida visine 2,5 metra, dužine 27 metara ispred moje kuće, što dokazuju dokumenti koje prilažem, a kako bi se zaštitio podzemni dalekovod. Nadležna inspekcija upravo to je i utvrdila odnosno da su “Autoceste FBiH” izvršile izgradnju betonskog zida za šta nisu imali odobrenje, te da su naložili Cestama FBiH , kao nadležnom upravitelju magistralnih cesta, da sporni zid konačno uklone. Bit ću sretan da se sporni zid čim prije ukloni, a sve navedeno obznanjujem s obzirom na to kako bi ove aktivnosti propale političke opcije mogle pokušati zloupotrijebiti u jeftine predizborne svrhe. Dakle, još jednom, što potvrđuju i dokumenti koje prilažem, preduzeće “Autoceste FBiH” izgradilo je sporni zid ispred moje kuće u Perinom Hanu, a na moje insistiranje i prijavu isti će morati ukloniti, nadam se, u što skorije vrijeme. Na kraju, što dokazuju dokumenti, niti sam ja pravio zid niti je na mom posjedu, a niti sam bio investitor njegove izgradnje što možete, također, vidjeti iz dokumenata koje prilažem. Nadam se skorom uklanjanju zida ispred moje kuće, ali bez pokušaja jeftinih političkih poena. Fuad Kasumović.
Ostaje nejasno kako je “sporni nelegalni zid” iznenada više nije zid porodičnog posjeda, a nije jasno ni čija je metalna ograda na njemu, kao i zemljište iza samog zida…O ranijim izjavama i tvrdnjama neka sudi istorija.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno