Košarka

Press u OKK Čelik: Uz podršku sa tribina do pobjede protiv Goraždana

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

17.kolo A-1 lige KSBiH OKK Čelik – KK Radnički, nedjelja u 18 sati –centralni teren gradske Arene „Husejin Smajlović“ u Zenici.
U prostorijama OKK Čelik danas 09.03. održana je konferencija za medije OKK Čelik. Povod za press je derbi utakmica 17.kola A-1 lige KSBiH, sezona 2017/2018, u kojoj je zenički OKK Čelik domaćin ekipi KK Radnički iz Goražda, drugoplasiranoj ekipi na tabeli A-1 lige.

Prisutnim novinarima obratili su se Goran Bulajić, predsjednik kluba, Armel Mujaković, šef stručnog štaba Čelika, te Adi Bambur i Mirza Keso, košarkaši Čelika.

Podmlađena ekipa “Čelika” u nedjelju 11.marta 2018. u Areni dočekuje kvalitetnu ekipu Radničkog iz Goražda, koja je druga na tabeli sa omjerom od 11 pobjeda i tri poraza, a Čelik ima skor od 9/5.
Ova utakmica nosi epitet derbija kola i igrat će se na centralnom terenu Arene, istaknuto je.
Na početku pressa predsjednik Bulajić je obavjestio prisutne o rezultatima humanitarne akcije za Slavena Pojavnika-Cicu na prošloj utakmici u Zenici i istakao da je prikupljeno na utakmici i proteklih dana oko 600 KM, koje će biti uručeno Slavenu. U vezi nedjeljne utakmice Bulajić kaže da će biti teška, ali se nada pobjedi. U poluvremenu utakmice će se organizovati mala nagradna igra za gledaoce, šutiranje slobodnih bacanja i trojki sa skromnim nagradama, a sve u cilju animiranja publike da dođe podržati košarkaše Čelika u ovoj veoma bitnoj utakmici. Za ovu subotu, Bulajić je najavio i utakmice Lige mladih ZDK u Areni protiv Abecede (tri utakmice, početak od 11 sati-predpioniri, kadeti, pioniri) i juniori Čelika protiv Krivaje iz Zavidovića u 19 sati u Areni, teren „C“.

OKK Čelik je zaredom ostvario dvije domaće i jednu gostujuću pobjedu u Jablanici, trener Armel Mujaković, očekuje tešku utakmicu u nedjelju, ali vjeruje u svoje igrače:
-Jesenas u Goraždu smo odigrali dobro i bili u egalu veći dio utakmice, a poklekli smo u zadnjih pet minuta. U nedjelju nećemo moći računati na mladog Anesa Podojka, koji je u prošloj utakmici izvrnuo zglob i neće ga biti dvije sedmice na terenu. Radnički je jedna dobra ekipa, imaju dvojicu Amerikanaca i Adija Alikadića, koji igra na dvojnu registraciju i za Bosnu i to su igrači na koje moramo obratiti pažnju, pa ako njih neutrališemo možemo se nadati uspjehu. Ako pobijedimo prići ćemo Radničkom samo na jednu pobjedu manje, tako da bi se do kraja sezone moglo ganjati i drugo mjesto. Mi ove sezone kod kuće nismo izgubili nijednu utakmicu, nadam se da će tako biti i nakon nedjelje -, kazao je, pored ostalog, Mujaković.

Adi Bambur, krilo Čelika, koji odrađuje i centarsku ulogu u nedostatku klasičnog centra, jedan je od najstandardnijih u ovoj sezoni, pred nedjeljnu utakmicu je izjavio:

-Naša ekipa je sastavljena pretežno od juniora, nas par smo malo stariji, ostalo su sve mladi košarkaši, koji daju dodatni ton našoj igri. Mnogo će nam faliti mladi Podojak u nedjelju, koji ima veliku energiju kada je u pitanju odbrana. Ekipa je pozitivno nabrijana, dobro radimo i pošteno, to nam se evo vraća i na terenu. Radnički je dobra ekipa, borimo se s njima za vrh, nama je prije početka sezone cilj bio opstanak, evo sada smo u vrhu to vjerovatno niko nije očekivao. Kod kuće dominiramo i vjerujem da ćemo tako nastaviti u nedjelju. Volio bi da dođe što više navijača, da pogleda i podrži ove mlade momke, koji daju posljednji atom snage na terenu-, rekao nam je Bambur.

Mirza Keso, jedan je od igrača koji bi trebao da bude prevaga u nedjeljnoj utakmici:
-Bit će nam malo neobično igrati na centralnom terenu Arene, ali igrali smo već ove sezone protiv Igmana i Tešnja, te smo ostvarili pobjede, tako da nam ne bi to trebao da bude problem, to može da bude gostima problem, jer igraju u maloj dvorani. Radnički nam je glavni konkurent za drugu poziciju, potrudit ćemo se u nedjelju maksimalno potruditi da pobijedimo goste. Iskoristit ćemo sve svoje resurse, od trenerskog, igračkog, do publike da upišemo četvrtu uzastopnu pobjedu-, kazao nam je Keso.
Da ponovimo, utakmica OKK Čelik – KK Radnički na rasporedu je u nedjelju 11.marta 2018.godine u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ u Zenici na centralnom terenu, sa početkom u 18,00 sati. Ulaz 2 KM.

Sudije susreta: Mirza Palo, Senad Durmić i Azur Lušija, a delegat Samir Šehović.

Tekst i foto: E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno