Košarka

FOTO: Jumper poražen u finalu Kupa BiH u Zenici, Orlovi osvojili novu titulu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

KK Jumper Taurus je bio domačin završnice Kupa Bosne i Hercegovine u Zenici, Areni “Husejin Smajlović”.

Nakon što je u polufinalnom susretu ekipa Orlova savladale Lavove (80:59), u finalu su se sastali sa zeničkom ekipom Jumpera.

Pred oko 500 gledatelja Jumper Taurus je u sjajnoj atmosferi dočekao ovo finale Kupa BiH.

Zenička ekipa je nešto slabije otvorila susret, te su gosti iz iz Banja Luke već na samom uvodu susreta se odvojili na dvocifrenu prednost.

Kvalitet gostiju je bio i više nego uočljiv od prvih minuta utakmice, te da nisu bez razloga jedna od najboljih ekipa u Regionu.

Ipak, Jumper je u nastavku prve četvrtine sjajno odgovorio i vratio se u susret na krilima odlične Feukić.

Prva četvrtina je završena nešto boljom igrom gošći, te su je okončali sa osam poena prednosti.

U drugoj četvrtini dosta jača igra Orlova. Jumper nije imao odgovor na agresivnu odbranu gostiju, te do kraja poluvremena aktuelne prvakinje Bosne i Hercegovine podižu prednost i odlaze na poluvrijeme sa 22 poena prednosti.

U drugom poluvremenu dosta bolja igra Jumpera. Tokom cijelog drugog poluvremena ekipe su igrale ravnopravno i Jumper je uspio da smanji razliku, te je susret na kraju okončan pobjedom gostiju sa 15 poena razlike i time su ŽKK Orlovi postali još jednom osvajači Kupa Bosne i Hercegovine.

Najbolji danas u ekipi ŽKK Orlovi su bili Hana Predojević sa 21 poenom uz koej je imala i deset skokova, te Lee i Mužević sa po 15 poena.

Kod Jumpera najbolje su bile Feukić sa 20 poena i pet asistencija, Kapisoda sa 17 poena i Almedina Ahmić sa 11 poena i 12 skokova.

KK Jumper Taurus je uz podršku sponzora i prijatelja kluba organizovao ovu završnicu kupa na veoma zavidnom nivou, te na kraju kao viceprvak okončao svoj putu u Kupu Bosne i Hercegovine.

KK Jumper Taurus- ŽKK Orlovi
66:81 (15:23, 10:24, 18:15, 23:19)

 

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno