Košarka

Danas u Areni finale Kupa BiH u košarci, Jumper – Orlovi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas u Zenici, od 17 sati, igra se finale Kupa Bosne i Hercegovine za košarkašice, u gradskoj Areni “Husejin Smajlović”. U finalu će igrati domaći KK Jumper Taurus i banjalučki ŽKK Orlovi.

Jumper sinoć, zbog odustajanja ekipe Livna, nije igrao svoj polufinalni meč, pa je direktno izborio plasman u finale, dok su Orlovi u drugom polufinalu očekivano i lako porazili brčansku ekipu Lavovi sa 80:59.

ŽKK Orlovi su aktuelne prvakinje BiH i osvajačice Kupa BiH, kojeg su osvajale zadnje tri sezone, pa će se večeras u Zenici boriti i za četvrti uzastopni trofej, dok će Jumperu, koji se ove sezone vratio u najviši rang bh. ženske košarke, ovo biti i prvo finale.

Orlovi su u bh. prvenstvu vodeća, te i jedina neporažena ekipa ove sezone, sa omjerom 18/0, dok je Jumper, na omjeru  od 13 pobjeda i 5 poraza, trenutno zauzima četvrto mjesto. Proteklog vikenda u gradskom derbiju su savladali Čelik sa 87:80, te napravili veliki korak prema proboju i na treće mjesto.

Iz KK Jumper poručuju:

-Ovom prilikom pozivamo sve naše navijače da dođu u što većem broju i podrže naše djevojke!

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno