Kultura

FOTO: Izložba Galerije “Preporod” Zenica “Stara Bosna” u Čapljini

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Galerija „Preporod“ Zenica, u saradnji sa BZK“Preporod“Čapljina ,u povodu Dana državnosti, postavila je Izložbu „Stara Bosna“ u  Čapljini.

Galerija „Preporod“ Zenica predstavila je slike iz fundusa Galerije,koje su nastali na deset likovnih kolonija.Ovom izložbom predstavljene su slike 21 umjetnika ,koji dolaze iz više gradova Bosne i Hercegovine: Zenica ,Čapljina, Konjic, Bužim,Travnik,Žepče, Mostar ( Bjelorusija), Gračanica.

Radovi su rađeni različitim tehnikama: akvarel ,akril na platnu, ulje na platnu,rad na staklu i rad na drvetu.Prestavljenim slikama prikazani su različiti dijelove Bosne i Hercegovine, kroz  motive tvrđava ,mostova, gradova, sokaka, pendžera i drugih motiva bosanskohercegovačke tradicije.

Izložba je otvorena izvođenjem himne ,koju je na violini interpretirala Amina Bajramović, članica Narodnog orkestra BZK“Preporod“ Zenica,koji su poslije i održali i Veče sevdaha.Pored zvaničnog obraćanja predsjednice BZK“Preporod“ Čapljina,gospođe Jasmine Turajlić  i predsjednice Galerije „Preporod“ Zenica,gospođe Amne Sofić, izložbu je otvorio Vedad Šestić, član Upravnog odbora Galerije „Preporod“ Zenica .

Pored postavke izložbe slika ,članovi Galerije „Preporod“ Zenica, imali su priliku obići Čapljinu, družiti se s članovima BZK“Preporod“ Čapljina i dogovorati naredne susrete i aktivnosti.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno