Zenica

FOTO: I pored slabog odziva, bitka dobijena – injekcije Clexane će ZZO ZDK refundirati trudnicama kojima je neophodan

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: I pored slabog odziva, bitka dobijena – injekcije Clexane će ZZO ZDK refundirati trudnicama kojima je neophodan – Svega nekoliko osoba okupilo se jutros, uoči sjednice Skupštine ZDK, na mirnom protestu pred zgradom RMK Prometa, u kojoj se odvijala Skupština ZDK. Ipak, predstavnica grupe građana koja je i pokrenula inicijativu, Lana jonjić, ostala je istrajna i obratila se zastupnicima, obrazlažući im razloge za svoje zahtjeve.

Više o “Slučaju Clexane” pročitajte NA LINKU OVDJE 

Tokom dana, Skupština ZDK je na prijedlog zastupnika Senaida Begića usvojila zaključak kojim se obavezuje Ministarstvo zdravstva ZDK da, u sklopu odobrenih 700.000 KM u finansijskom planu Zavoda zdravstvenog osiguranja Zeničko-dobojskog kantona (ZZO ZDK) za lijekove po posebnom odobrenju planira realizaciju sredstava za refundaciju lijeka za trudnice sa trombofilijom u 100% iznosu.

-Inicijativa koja je ranije podnesena u Skupštini od strane istog zastupnika ide u redovnu skupštinsku proceduru kroz koju će se nastaviti borba da se lijek u što skorije vrijeme nađe na “A” esencijalnoj listi lijekova. Ja sam imala priliku kao inicijator, da se obratim na Skupštini, te smo izuzetno zadovoljni ishodom, jer smo dobili i podršku od strane premijera kantona Miralema Galijaševića, rekla je za Zenicablog inicijator akcije Lana Jonjić. .

Idemo dalje



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno