Nogomet

Pobjeda nogometaša NK Čelični grad – Steel City u derbiju kola

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Uokviru 16.kola Kantonalne lige ZDK, danas je u Zenici odigran derbi kola, između ekipa NK Čelični grad – Steel City i FK Liješeva, drugoplasirane i trećeplasirane ekipe sa istim brojem bodova pred ovu utakmicu.

Utakmica se igrala na „B“ terenu Kamberovića polja sa plastičnom podlogom po oblačnom vremenu (+16* C), pred oko 200 gledalaca, među kojima je bila i poveća grupa navijača gostiju iz Liješeve.

Završilo je zasluženom pobjedom zeničke ekipe NK Čelični grad – Steel City, koja je tako ostala u trci za prvo mjesto.

REZULTAT: NK ČELIČNI GRAD – FK LIJEŠEVA 4:2 (2:1)

Strijelci za Čelični grad su bili: Mahir Jusić (2x) u 7′ i 32′ i Irnis Kubat (2x) u 63′ i 86′, a golove za goste iz liješeve su postigli Mahir Bajrić u 20′ i Haris Čelebić u 71′.

Službena lica: Glavni sudija Maid Bejzić (Novi Šeher), pomoćnici, A1 Mirza Šabić (Zenica), A2 Amel Starčević (Zavidovići), a delegat i posmatrač suđenja Emir Cicvara (Zenica).

Sastavi ekipa:

NK ČELIČNI GRAD: Dženis Merdić, Aldin Kubat, Haris Čajlaković, Bernad Imamović, Irnis Kubat, Aldin Šišić, Nermin Šišić, Amar Vehabović, Albin Biloglavić, Denis Imamović (cap), Mahir Jusić,. (Glevni trener Almir Karabegović, pomoćni trener Mustafa Musa Čerim, predstavnik kluba Jasmin Alajbegović).

Rezerve: Asim Dizdarević, (golman), Muhamed Šut, Imran Džaferović, Nedim Dubičić, Azer Durmić, Tarik Islamović, Dino Hinović, Halil Hodžić;

FK LIJEŠEVA: Uzunalić, Hota, Smolo, Haris Čelebić, Hasanović, Agić, Benjamin Čelebić, Bajrić, Lemeš, Alihodžić, Merdić. (Glavni trener Adnan Dedić);

Danas smo u Zenici gledali pravi nogometni derbi između ekipa koje su u samom vrhu tabele. Pobjedu su ostvarili domaći nogometaši NK Steel Cityja –Čeličnog grada i tako se revanširali za poraz od 1:0 u jesenjem dijelu sezone u Visokom na SRC Lije.

Utakmica je bila dosta borbena, a pokazano je i šest žutih kartona, dva domaćim i četiri gostima.

Domaći nogometaši dolaze u vođstvo od 1:0 u 7′ prelijepim evro golom Mahira Jusića. Gosti iz Liješeva dolaze do izjednačenja od 1:1 u 20′ preko Mahira Bajrića nakon velike greške i slabe koncentracije u odbrani domaćih. Novo vođstvo domaćih od 2:1 vidjeli smo u 32′, strijelac je ponovo Mahir Jusić i to je bio i rezultat prvog poluvremena.

Na 3:1 za Čelični grad povečao je Irnis Kubat u 63′, a gosti smanjuju na 3:2 u 71′ preko Harisa Čelebića.

Konačan rezultat od 4:2 i potvrdu pobjede Zeničana, postigao je, svojim drugim golom, Irnis Kubat u 86′.

U narednom, 17. kolu Čelični grad će u goste ekipi Proletera iz Usore, dok je Liješeva domaćin Napretku iz Šija.

Nakon 16.kola prva na tabeli je Nemila sa 42 boda, drugi je Čelični grad-Steel City sa 39, treća Liješeva sa 36 bodova. Ova tri tima će se do kraja boriti za prvo mjestu i ulazak u viši rang, Drugu ligu FBiH.

Na začelju je Proleter sa devet bodova.

Tekst i foto galerija

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno