Ljudi

FOTO: Dženaza profesoru Karaliću u rodnim Radinovićima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
FOTO: Dženaza profesoru Karaliću u rodnim Radinovićima – Dženaza rahmetli profesoru Mahmutu ef. Karaliću uz najveće vjerske i vojne počasti obavljena danas u rodnim Radinovićima kod Zenice.
Jak vjetar i snijeg nije spriječio da više stotina suboraca, prijatelja, komšija, porodice, alima i efendija iz cijele BiH danas prisustvuje dženazi rahmetli Mahmutu Karaliću idejnom tvorcu i emiru (duhovnom vođi) Sedme muslimanske brigade formirane u Zenici.
Dženazi rahmetli profesora Karalića prisustvovao je veliki broj zeničkih imama, profesori IPF-a u Zenici te muftija zenički hfz. Mevludin ef. Dizdarević
Džamija u Radinovićima je bila premala da primi nekoliko stotina musafira koji su došli da na ahiret isprate profesora Karalića. Uz jak vjetar i snijeg ipak se obavio namaz na hladnoj bosanskoj zemlji i povorka se uputila ka mezarju na kojem, po oporuci rahmetlije, leže njegovi saborci. Želio je da bude ukopan pored njih.
Na uzvišenju iznad Radinovića, prema mezarju spušten je tabut, klanjana dženaza i poslušan je kratki vasijet kolega imama.
Tabut prekriven bosanskom zastavom i ešalon vojnika na mezarju uz tri pucnja u zrak kao posljednji pozdrav – selam borcu, Zlatnom ljiljanu ostavio je vjerojatno poseban dojam na sve okupljene.
Zastavu sa tabuta lijepo umotanu pripadnici OS BiH predali su jednom od sinova rahmetli profesora Karalića.
Nakon ukopa rahmetli Karalića proučeni su ajeti iz Kur ‘ana i dova.
Više možete pogledati u video reportaži IMLTV.PRESS na istoimenom YouTube kanalu.
Priredio: Bilal Isaković


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno