Ljudi

Bh. reprezentativcu Maidu Redžiću skinuti konci, slijedi oporavak operisanog koljena

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Bh. reprezentativcu Maidu Redžiću skinuti konci, slijedi oporavak operisanog koljena – Dvije sedmice nakon operacije prednjeg križnog ligamenta desnog koljena, mladi zenički atletičar i bh. reprezentativac u skoku uvis Maid Redžić (21 godina) dobio je dozvolu ljekara da počne raditi fizikalne vježbe.

– Jučer sam bio na kontroli u Sarajevu, a ljekari koji su me operisali bili su izuzetno zadovoljni. Izvadili su mi konce, te dozvolili da počnem raditi lakše vježbe. Narednih mjesec i po dana radit ću lakše vježbe, ali dva puta dnevno, a nakon toga i vježbe s većim opterećenjem – kaže Redžić.

Ističe da će prvi dio postoperativnog oporavka raditi sa zeničkim fizioterapeutima Albinom Mašićem i Jasminom Sivrom. Drugi će dio, najavljuje, raditi sa sarajevskim stručnjakom Adnanom Maljevićem.

– Operacija je uspjela i sada je sve na meni, da se uspješno oporavim i budem spreman za narednu sezonu. Ova je, sigurno, kompletna izgubljena, ali uvjeren sam da će i postoperativni oporavak, kao i sama operacija, biti uspješan te da ću se vratiti jači i bolji – uvjeren je Redžić.

Redžićev lični rekord na otvorenom, koji je ostvario u ljeto 2019. godine, iznosi 220 cm, što ga svrstava u najtalentiranije visaše regiona, te jednog od najperspektivnijih bh. atletičara uopće.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno