Ostali sportovi

FOTO: Dva prva mjesta i dvije zlatne medalje sa zvaničnog WKF Federalnog karate prvenstva za KK Perfekt Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Poštovani roditelji, draga djeco i simpatizeri našeg Karate klub Perfekt Zenica, u nedjelju 17.03.2024.godine nastupali smo na zvaničnom WKF 19. FEDERALNOM KARATE PRVENSTVU ZA DJECU. Tehnički organizator je Federalni karate savez i karate klub *Čelik* Zenica. Na federalnom prvenstvu je učestvovalo 767 takmičara sa 866 prijava iz 84 kluba iz cijele Federacije BIH.

Naš Karate klub Perfekt Zenica je učestovao sa 12 takmičara u kategorijama kate, kate ekipno i borbe.

Osvojili smo dva prva mjesta i dvije zlatne medalje, te zauzeli visoko 15.mjesto u ukunom plasmanu klubova.

Ekipni nastup u kategoriji kate 8/9 godina djevojčice su osvojile prvo mjesto, zlatne medalje i zlatni pehar.
Ekipa je bila u sastavu :
– Adila Adilović
– Ejna Bešo
– Sanari Bajrambašić

Prvo mjesto i zlatnu medalju je osvojila Merjem Bošnjak u kategoriji borbe djevojčice 11 godina 44+kg. Merjem je odbranila prošlogodišnje zlato sa Federalnog prvenstva.

Naši takmičari su zauzeli i dva 5 mjesta i to :
– Adna Smajić u kategoriji borbe djevojčice 10 godina -34 kg
– Jusuf Jusić u kategoriji kate dječaci 9 godina

Za naš klub su još nastupali :
– Tea Rašić
– Amina Isaković
– Sumeja Macanović
– Amina Mušinović
– Ismail Karalić
– Kaan Hasanbašić

Izuzetno smo zadovoljni i ponosni našom djecom. Iz našeg kluba su nastupali najbolja djeca koja redovno se takmiče na turnirima širom BIH i regiona. Djeca su pokazala izuzetnu disciplinu i lijepo ponašanje, ozbiljnu koncentraciju, borbenost, kvalitet izvođenja karate tehnika, poznavanje velikog broja kata. Moram pohvaliti i složnost naše ekipe gdje smo svi pratili svako dijete i podržavali se međusobno i kada smo pobjeđivali i kada smo gubili.

Za nas je velika čast nastupati na zvaničnom Federalnom prvenstvu, gdje je došlo 84 kluba i gdje su došli najbolji iz svojih klubova.

Moram napomeniti da smo imali dosta pobjeda i čak 2 i 3 pobjede, ali nažalost nismo došli do medalje. U pojedinim kategorijama je bilo i preko 30 takmičara.

Još jednom čestitam svim učesnicima na Federalnom prvenstvu, a posebno osvajačima medalja.

Koristimo priliku da se zahvalimo našim ponosnim roditeljima na punoj podršci i povjerenju koje nam pružaju. Maksimalno se trudimo da imamo otvorenu komunikaciju sa roditeljima i da zajedno radimo na pravilnom psiho-fizičkom razvoju djece.

Ekipu našeg kluba su predvodili licencirani treneri kluba Hatidža Smriko, Ivana Džanković i Nermin Bošnjak.

Iza nas je još jedno izuzetno kvalitetno prvenstvo, gdje smo ostvarili izuzetno dobar uspjeh, te uradili detaljnu analizu nastupa. Zadali smo zadatke i uputili djecu šta treba da popravljamo.

Naš klub nastavlja sa redovnim svakodnevnim treninzima u Robnoj kući Bosanka na prvom spratu, te pozivamo sve stare članove da nastave sa treninzima i pozivamo sve zainteresovane da postanu dio PERFEKT PORODICE.

Sljedeći vikend nastupamo u subotu u Doboj Istoku, dok u nedjelju sa cijelom ekipom kluba idemo na Prvo kolo ZDK Lige u Žepče, krajem mjeseca marta putujemo na turnir u Tuzlu.

KK PERFEKT ZENICA



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno