Ljudi Ostali sportovi

Razgovor sa: Ahmed Krnjić

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Razgovor sa: Ahmed Krnjić- Veliki intervju sa našim sjajnim borcem Ahmedom Krnjićem objavljen je na profilu Mma BeforeLife. Razgovor možete pročitati u nastavku:

1.Kako si se uopste našao u ovom sportu ?

️Kroz djetinjstvo sam bio nestašan i često sam se tukao sa drugom djecom. Kada sam sa 12 godina doselio u grad, sa drugovima iz razreda sam počeo da treniram košarku. Nakon nekog perioda sam saznao da se u drugoj školi održavaju kikboks treninzi i otišao da se upišem u taj klub i kren sa treninzima kikboksa. Tako je sve počelo.

2. Kako opisuješ svoj stil borbe ?

️Moj stil borbe se izgradio kroz dosadašnji period treniranja i borenja, tako da sam borac koji radi puno udaraca nogama i uvijek nastojim da idem naprijed i da ja diktiram tempo borbe. Mislim da jos uvijek nisam upotpunio svoj stil i da ima još toga da se doda da budem kompletan.

3.Šta je sledeće u planu ,da li razmišljaš možda o pozivu da se boriš u Gloryu?

️Sljedeće u planu je 2. Borbe u profesionalnom boksu (06.04.) na Universum eventu u Aschaffenburgu, nakon toga ponovo nastup u kikboksu na Senshi 21 (20.04.)
Što se tiče Glory-a, još uvijek sam pod ugovorom sa ONE FC i ne mogu da nastupam za Glory do isteka ugovora. Kada završi period ugovora, naravno da ćemo pregovarati i sa Glory organizacijom.

4.Ko ti je omiljeni Kickboxer i da skratimo zanima me tvoj Dream Fight ?

️Dok sam bio mlađi, volio sam da gledam Badr Harija, Aertsa, Bonjaskog i ostalu ekipu legendi kikboksa. Danas mogu reći da mi je najkompletniji borac Rico Verhoeven i da je Dream fight Ahmed Krnjić vs Rico Verhoe5.Kakav je Kickbox Savez u tvojoj drzavi i da li dovoljno pomazu borcima?

️Kikboks savez Bosne i Hercegovine je dobro organizovan i radi dobar posao, međutim zbog komplikovane političke situacije u našoj zemlji, Savez nema velika ovlaštenja ni mogućnosti. Nadam se da će se to u budućnosti poboljšati, te da će savez dobiti na raspolaganje više finansijskih sredstava.

6.Imaš li nekog borca iz regije sa kim bi voleo da odradiš meč , pa makar i bez pravila ?

️U dobrim odnosima sam sa većinom regionalnih boraca i poštujem ih sve. Znam da je mnogo truda potrebno da mi iz balkanskih zemalja napravimo ozbiljan rezultat na svjetskoj sceni i zbog toga dajem veliki respekt svima koji su došli do visokog nivoa. Nemam nekih želja da radim meč sa nekih, ali naravno ko god mi bude ponuđen i ko god dođe ispred mene ja ću prihvatiti.

7.Šta misliš, koja je najveća slabost kod jednog borca, naravno kod svakog je drugačije, ali pričam o slabostima koje samo borci mogu razumeti, vracanje posle nokauta ,strah od raznih bolesti u starosti itd?

️Prateći borilačku scenu dugi niz godina, mogu dati zaključak da je to vjerovatno vraćanje poslije teškog poraza-nokauta.

8.Da li nam možeš reći koji je tvoj omiljeni udarac ?

️Front Kick

9.Šta je tvoja najveća Inspiracija?

️Najveća inspiracija mi je cilj koji sam postavio, a to je biti najbolji u onome što radim.

10.Osim porodice, gde nalazis mir i snagu posle poraza?

️Nisam dugo bio u toj situaciji, a nadam se da još dugo neću ni biti.

A generalno mir i snagu pronalazim u posvećenosti Bogu i provodeći vrijeme na selu, u šumi i prirodi.

11.Šta te odvaja kao borca pored svih ostalih iz tvoje divizije?

️Mislim da je to mentalna snaga.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno