Nogomet

FOTO: Dva gola Žune i jedan Međuseljca za pobjedu Čelika protiv Mošćanice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nogometaši Čelika danas su na Bilinom polju pred oko 1.000 gledatelja u okviru 11.kola Druge lige FBiH, grupa “Centar” dočekali ekipu Mošćanice iz Sarajeva, te slavili sigurnu pobjedu rezultatom 3:0.

Prije utakmice odata je počast minutom šutnje legendi NK Čelik, Ibrahimu Zukanoviću koji je preminuo u srijedu. Zeničani su u ovaj duel ušli nakon sjajne partije i pobjede protiv Sarajeva u okviru 1/16 finala Kupa BiH. Crno-crveni danas su imali imperativ pobjede kako bi ostali u utrci za prvo mjesto zajedno s ekipama Koline i Bosne.

Od prve minute domaćini su krenuli silovito prema golu gostiju, a to im se isplatilo u 13. minuti, pogriješila je gostujuća odbrana, Međuseljac je nesebično asistirao Žuni koji pogađa sa 10-tak metara za vodstvo Čelika 1:0. U jeku napada domaćina, jedanaesterac za goste, Isakoviću je s leđa prišao jedan igrač Mošćanice kojeg nije vidio, a kapiten domaćina pravi faul i glavni sudija pokazuje na bijelu tačku. Loptu je uzeo Mirza Šubo, šutirao po zemlji u donji desni ugao, ali sjajna odbrana domaćeg golmana Durme i ostaje 1:0. Kada se očekivao kraj prvog poluvremena novi gol u mreži gostiju, Durmiš je ovaj put asistent a strijelac je Međuseljac za 2:0 nakon prvog dijela.

Kako je završilo prvo poluvrijeme, tako je počeo i drugi dio meča. Ponovo greška gostujuće odbrane i ponovo sjajna asistencija Međuseljca za Žunu, koji sa sedam metara pogađa za 3:0 za Čelik. Nastavili su se napadi domaće ekipe, te su Zeničani propustili nekoliko šansi preko Šijerkića i Sivca. Do kraja utakmice nije bilo promjene rezultata, te je meč okončan sigurnom pobjedom Čelika rezultatom 3:0.

Nakon 11. kola Čelik ima 26 bodova, jedan manje od Bosne i četiri manje od vodeće Koline. S druge strane ekipa iz Sarajeva ostala je u sredini tabele na osmoj poziciji sa 16 bodova. U narednom kolu Zeničani će gostovati Krivaji dok će Mošćanica dočekati tim Azota.

Autor: D.Kurbegović/sportsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno