Nogomet

Dvije visoke gostujuće pobjede omladinskih selekcija NK Čelik u Vitezu, tri gola Alija Babića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dvije visoke gostujuće pobjede omladinskih selekcija NK Čelik u Vitezu, tri gola Alija Babića- Omladinska liga BiH, grupa  „Centar 2“- juniori i kadeti;

Danas su u Vitezu odigrane dvije utakmice 11.kola Omladinske lige BiH u grupi „Centar 2“ za juniore i kadete, sezona 2022/2023. U ovim ligama nastupaju i odgovarajuće selekcije NK Čelik i NK Fortuna iz Zenice.

Juniori i kadeti Čelika zabilježili su danas visoke gostujuće pobjedu u Vitezu protiv domaćih ekipa NK Vitez, postigavši 13 golova, a pri tome su primili dva gola. Utakmice su odigrane na gradskom stadionu u Vitezu pred oko 30 gledalaca.

Rezultati omladinskih selekcija Čelika i strijelci:

JUNIORI – (Glavni trener Pavle Skočibušić, predstavnik kluba Ivo Jelović);

VITEZ: NK VITEZ – NK ČELIK 1:4 (1:4) – Strijelci za juniore Čelika bili su Nedim Smajlović u 13′ i Ali Babić u 16′, 35′ i 43′, a jedini gol za domaćine postigao je Denijal Suljević u 26′ iz penala.

KADETI – (Glavni trener Izudin Kamberović, predstavnik kluba Ivo Jelović);

VITEZ: NK VITEZ – NK ČELIK 1:9 (0:5) – Strijelci za kadete Čelika bili su Mahdi-Din Alagić u 15′, Ajden Kubat u 20′ i 31”, Adem Salkić u 29′ (penal), Emrah Bradarić u 38′, Kerim Beganović u 50′, Amir Krehmić u 67′, Aldin Fejzić u 69′ i Adnan Delić u 71′, dok je gol za kadete NK Vitez postigao Hamza Hercegovac u 82′.

U proteklom 11.kolu, juniori Fortune juče su zabilježili domaću pobjedu, dok su kadeti odigrali neriješeno protiv ekipe BFK Simm Bau iz Kosove kod Maglaja. O tome smo objavili na LINKU .

U narednom 12.kolu omladinci Čelika su domaćini ekipi NK Kiseljak, dok juniori i kadeti Fortune gostuju ekipi FK Borac Jelah

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno