Kultura

FOTO: Drugog dana IFET-a održana deveta smotra dramskog stvaralaštva, vrtića, osnovnih i srednjih škola

FOTO: Drugog dana IFET-a održana deveta smotra dramskog stvaralaštva, vrtića, osnovnih i srednjih škola – Nakon otvaranja 3. internacionalnog festivala edukativnog teatra premijernom izvedbom predstave „Ko smo mi i čime se bavimo?“ u režiji Miroljuba Mijatovića, koja je održana u ponedjeljak, 4. decembra u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica, drugi dan Festivala, u utorak, u BNP-u je održana 9. smotra dramskog stvaralaštva, vrtića, osnovnih i srednjih škola.

Učešće u ovoj Smotri su uzeli polaznici vrtići, osnovne i srednje škole iz Zenice, Kaknja, Visokog, Breze, Zavidovića i Maglaja.
9. smotra dramskog stvaralašta je realizirana cjelodnevnim programom koji je uključivao dvadesetak programa u okviru kojih su obrađivani i čitani tekstovi H. K. Andersena, narodnih balada, Abdulaha Sidrana, Maka Dizdara, Branislava Nušića, te tekstovi samih školaraca.

Danas, treći dan IFET-a u Bosanskom narodnom pozorišta Zenica u 12 sati gostuje predstava „Film & Gugi“ u produkciji Doma za decu ometenu u razvoju „Kolevka“ iz Subotice.

Isti dan u Centru za kulturu Zavidovići u 16.30 sati će biti odigrana treća premijerna izvedba predstave „Ko smo mi i čime se bavimo?“ nastala prema tekstu Nijaza Mačka, a u režiji Miroljuba Mijatovića. Predstava je nastala u korpodukciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica i Crvenog križa općine Zavidovići.

Služba za odnose s javnošću BNP Zenica

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem